Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Небезпечні міфи про здоро'я зубів

У людей існує багато міфів про зуби і захворюваннях ротової порожнини. Розвіяти деякі з них ми спробуємо у цій статті. Наведена інформація буде корисна кожному.

Міф № 1: Молочні зуби потрібно видаляти, а не лікувати. Справа в тому, що щелепи у дітей ростуть доти, поки в них є зуби. Якщо видалити один з них, то ріст щелепи значно сповільнюється. В результаті постійні зуби починають рости неправильно, що призводить до необхідності виправляти прикус. Так порушується жувальна функція, що неодмінно призводить до захворювань шлунково-кишкового тракту.

Міф № 2: Відразу після їжі потрібно скористатися жувальною гумкою. Стоматологи стверджують, що це шкідливо, тому що розм'якшена емаль може постраждати. Тому жуйку краще жувати тільки через деякий час (мінімум 30 хвилин). Найбезпечніше прополоскати порожнину рота після їжі звичайною водою.

Міф № 3: При кровотечі ясен можна їсти тільки м'яку їжу. Якщо у вас виникають проблеми з яснами, то потрібно відразу ж звернутися до лікаря. Запалення ясен можна легко усунути на початковій стадії. До того ж лікарі-стоматологи, навпаки, радять вживати в їжу більше тверді продукти: морква, яблука, капусту або селеру. Активні жувальні рухи покращують кровопостачання ваших ясен.

Міф № 4: Якщо зуби не болять, до стоматолога можна не ходити. Початкові стадії захворювання зубів протікають непомітно, якщо ви починаєте відчувати біль або якісь неприємні відчуття, то це, швидше за все, означає, що руйнівні процеси вже буде складно зупинити. В результаті ви можете залишитися без зуба. На прийом до стоматолога потрібно ходити не рідше, ніж раз на півроку, звичайно це повинна бути стоматология киев отзывы про яку тільки позитивні.

Міф № 5: Карієс - безпечне захворювання. Здавалося б, до чого може ще привести карієс, як тільки до втрати зубів? Насправді наслідки можуть бути жахливими. Вченими доведено, що бактерії, які живуть у порожнині рота, можуть сприяти розвитку дуже серйозних недуг, таких як інсульт, ендокардит і пневмонія.

Слідкуйте за ротовою порожниною, завчасно відвідуйте стоматолога на профілактичний огляд. Захист зубів - це і турбота про власний імунітет.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com