Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Вектор на Білорусь?

Президент України Віктор Янукович готовий відмовитися від західного шляху розвитку України. Про це в ефірі радіо Свобода заявив народний депутат Верховної Ради Тарас Чорновіл: «У мене таке відчуття, що або сам Янукович погодився відмовитися від західного шляху і готовий дати задній хід. Або ж, з іншого боку, відбувається якийсь неймовірний вплив на ситуацію людей, які блокують і західний і східний шляху, і ведуть у напрямі Лукашенко, до ізоляціонізму, або для того, щоб спалити Януковича як персоналію, або для того, щоб дійсно створити замкнуту, кланову, диктаторську державу типу сучасної Білорусі. Пояснити, чому грається в ці ігри Янукович, важко», — заявив Черновил, підкресливши, що це — логіка самознищення.

«Я думаю, управління державою сьогодні здій­снюється групою Льовочкіна. Але там теж настільки усе незрозуміло, що сказати щось важко. Коли Янукович приймає рішення самостійно, коли приймають рішення за нього, сказати важко, тому що усі рішення якісь нелогічні», — відмітив Чорновіл.

Депутат також відмітив, що бізнесмени Ринат Ахметов і Ігор Коломойський зацікавлені в тому, щоб діяти в європейських умовах, «а не в умовах а-ля Білорусь».

«І є той бізнес, який грається на використанні адміністративних можливостей, для того, щоб захопити більше. Це бізнес Фірташа. І якщо Фірташ може бути зацікавлений в ізоляціонізмі, адже коли діють тільки рейдерські принципи, це дає йому колосальні можливості, а саме бізнес Ахметова, інших бізнесменів сьогодні зацікавлений абсолютно в протилежному», — вважає Чорновіл.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com