Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Протести в Умані

В Умані міліція затримала близько 60 осіб за спробу провести заборонену судом акцію проти приїзду паломників-хасидів.

Про це повідомила начальник Управління зв’язків з громадськістю МВС України Вікторія Кушнір. «В них були димові шашки, рогатки та інші предмети нападу». Вона також додала, що учасники акції тримали плакати антисемітської спрямованості.

Учасників акції серед яких були в основному члени  ВО «Свобода» затримали «до з’ясування обставин».

«Місцеві жителі скаржилися свободівцям на брутальне поводження заїжджих релігійних туристів з Ізраїлю, нехтування хасидами елементарними нормами поведінки й хамське ставлення до місцевих українців», — йдеться у повідомленні ВО «Свобода».

Після вираження протесту  учасників акції оточили бійці «Беркута» й без попередження почали бити і затримувати людей. Щоправда жінок і дівчат відразу відпускали. Чоловіки намагалися чинити опір міліціянтам і навіть пробили одному з них шолом.

За наявною інформацією, у сутичці з «Беркутом» постраждав депутат Київської обласної ради Андрій Іллєнко. Також затримано двох журналістів.

«Свобода» називає інформацію МВС щодо виявлення у побитих і затриманих в Умані «свободівців» «димових шашок, рогаток та інших предметів нападу»   брутальною провокацією.

Через певний час з Уманського міськвідділу МВС випустили всіх 60 затриманих членів ВО «Свобода». Відомо, що всі затримані написали пояснювальні і на них складаються протоколи, деякі отримують повістки в суд за різними статтями. Серед затриманих були і неповнолітні.  Ті, що вийшли з відділка міліції стверджували, що у процесі допитів міліціонери нікого не били.

За матеріалами інтернет-сайтів

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com