Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Висока відзнака з нагоди ювілею студентського футболу

Днями сталася важлива подія, яка ще раз під­твердила фундаментальну роль МАУП у становленні українського студентського футболу. Президент Федерації футболу України Г.Суркіс нагородив Голову Наглядової ради МАУП Георгія Щокіна Почесною грамотою ФФУ за видатний внесок у розбудову студентського футболу України.

Становлення футбольної дружини МАУП почалося ще далекого 2000 року. Спочатку двічі поспіль команда Академії ставала чемпіоном з футзалу. Разом зі зміцненням і розбудовою нашого вищого навчального закладу зростали амбіції гравців і тренерів новоствореної команди. У 2004 р. копітка праця тренерів і наполегливі тренування студентів-футболістів дали перший серйозний результат. Команда МАУП стала бронзовим призером студентської першості  України. Така заявка на лідерство лише посилила конкуренцію серед студентських футбольних колективів. Маупівські футболісти виборювали першість у безкомпромісній боротьбі, яка вимагала від молодих спортсменів відчайдушних зусиль. Як відомо, не останню роль в таких змаганнях відіграє психологічна підготовка. Наші спортсмени знали, що у них надійний тил, бо навчальний заклад постійно створював сприятливі умови для тренувань, від­новлення сил.  Одночасно в стінах Академії спортсмени здобували якісну освіту за вибраним фахом. У 2006, 2010 і 2011 рр. наші футболісти були беззаперечними чемпіонами і за грою, і за результатом. Від часів створення колективу, крім 3 золотих комплектів нагород студенти Академії 4 рази ставали бронзовими призерами. Звичайно, за внутрішніми успіхами мали прийти і міжнародні перемоги. І вони не забарилися, З 2005 року футбольна збірна наших студентів бере участь у чемпіонатах Європи серед ВНЗ, де  постійно веде боротьбу за найвищі сходинки пєдесталу пошани. Зокрема у 2005 р. у Сербії ми були третіми, у 2008 р. в Києві у фінальному матчі поступилися лише французам і взяли «срібло». І надалі українська команда не пасла задніх, а завзято боролася за призові місця. Результат останніх чемпіонатів лише підтвердив її щасливу вдачу: маупівці були п’ятими і шостими серед вузів Європи. Команда завжди ставила перед собою високі амбітні цілі і гідно відстоювала спортивну честь нашої країни на Всесвітніх Універсіадах. 2007 року наші студенти-футболісти були у складі студентської збірної України, яка святкувала перемогу у Бангкоці.  Наші студенти були кістяком збірної і сприяли перемозі на Універсіаді в Бєлграді 2009 р. «Золото» тоді здобули аж 5 представників МАУП. До цих знакових перемог вели команду МАУП тренери Олег Первушкін, Віталій Левченко, Сергій Коновалов, Володимир Лозинський, які в різний час плідно працювали з молодими гравцями і принесли нашому ВНЗ славу футбольного закладу. До успіхів команду МАУП вели футболісти, які нині грають у Прем’єр-лізі українського футболу. Це Дмитро Проневич, який був лідером збір­ної України на Все­світній Універсіаді 2007 року, капітан збірної України 2007 і 2009 рр. Антон Монахов, Андрій Запорожан, Артем Старгородський, Андрій Шевчук, Олександр Стеценко та інші.

Нині команда оновлюється і налаштовується на здобуття нових титулів, аби підтверджувати своє високе реноме колективу, який бореться лише за найвищі місця у всіх турнірах, у яких бере участь. Успіхів тобі, «МАУП-Єдність»!

Андрій ГУСЄВ

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com