Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

СБУ упіймала хакерів

Службі безпеки України спільно з правоохоронними органами Сполучених Штатів вдалося припинити діяльність організованого злочинного угрупування хакерів, які причетні до несанкціонованого втручання в автоматизовані системи національних і закордонних кредитно-фінансових установ.

Як інформує прес-центр СБУ, членами угрупування була створена розгалужена, добре законспірована мережа по усій Україні. У її складі було більше двадцяти чоловік, серед них і українці, і іноземці.

За попередніми оцінками американських правоохоронних органів, внаслідок протиправних дій цих хакерів тільки економіці Штатів причинний збиток на суму близько 20 мільйонів доларів.

Організаторів і окремих членів угрупування узяли на «гарячому». Правоохоронці вилучили у них, зокрема, високотехнологічне устаткування, більше тисячі підроблених пластикових платіжних засобів, понад 100 тисяч реквізитів у вигляді комп’ютерної конфіденційної ін­фор­мації, підробні документи.

За рішенням суду, чотирьох членів угрупування заарештовано. Порушена кримінальна справа по 361-ій статті, якою передбачено від трьох до шести років позбавлення волі.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com