Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Обама зупинив масові депортації

У США будуть припинені масові депортації нелегалів, які не притягалися до кримінальної відповідальності. Усі поточні процедури депортації будуть припинені і переглянуті. Про це повідомляє ABC News з посиланням на адміністрацію президента США Барака Обами.

Представники адміністрації пояснили, що нераціонально витрачає сили американських чиновників на «низькопріоритетних» нелегалів, включаючи родичів військовослужбовців, а також молоді, яка незаконно попасла до Сполучених Штатів в дитинстві разом з батьками, тоді як на території країни можуть незаконно перебувати особи, які скоїли важкі злочини.

Нові правила поширюватимуться і на тих, стосовно кого вже почата процедура депортації, але судове рішення про висилку з країни ще не прийняте. За словами джерела газети The Washington Times в Конгресі США, ці заходи — частина масштабного плану Обами з амністії іноземців, які порушили правила імміграції.

У останні місяці адміністрація Обами випробувала критику з боку захисників прав вихідців з країн Центральної і Латинської Америки, нагадує Лента.ру. Це було пов’язано, зокрема, з посиленням заходів щодо депортації переселенців.

Іспаномовне населення навіть пригрозило позбавити Барака Обаму підтримки на майбутніх президентських виборах. Глава держави відповів на погрози обіцянкою припинити переслідування нелегалів, які не являють потенційної небезпеки для суспільства.

Є декілька проектів імміграційної реформи в США. Республіканці наполягають на тому, що вона повинна дати іммігрантам можливість тимчасово попрацювати в США, а потім повернуться додому. Згідно проекту демократів, легалізованими в США мають бути 11 мільйонів нелегалів, причому у них повинна з’явиться можливість отримати громадянство в загальному порядку.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com