Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

МОВА — КЛЮЧ ДО РОЗУМІННЯ І СПІВПРАЦІ

Як відомо, Міжрегіональна Академія управління персоналом не лише надає якісну всебічну освіту за найпопулярнішими спеціальностями, але й дбає про розширення знань своїх студентів і не тільки.

Не секрет, що без знання іноземних мов сьогодні неможливо досягти успіху і отримати достойну роботу. Тож з метою сприяння вивченню іноземних мов у МАУП працює Центр вивчення мов та перекладу. Про роботу цього підрозділу, що працює на базі Інституту міжнародних відносин та лінгвістики МАУП розповів нам директор Центру, кандидат педагогічних наук, доктор наук в галузі освіти Іван Бахов.

— Які послуги надає сьогодні Центр?

— Перш за все, Центр здійснює переклади документів та іншої інформації з іноземної мови на українську/російську та з української/російської на іноземну. Наступною послугою є навчання іноземних мов у групах та за індивідуальним графіком. Цікавою пропозицією Центру є навчання на курсах гідів-перекладачів, яка є унікальною по суті, оскільки слухачі мають можливість засвоїти основи професійної майстерності гіда-перекладача і згодом застосовувати їх на практиці. Це особливо приваблює у світлі підготовки до чемпіонату з футболу Євро-2012, коли очікується значний потік туристів та фанів, яких може зацікавити багата культурна спадщина України та столиці зокрема.

— Які принципи роботи Центру?

— Головним завданням Центру є підготовка міжкультурного комуніканта, здатного здійснювати комунікативну функцію у сучасному глобалізаційному просторі, долати міжкультурні бар’єри у спілкуванні з представниками інших культур, будувати особисті та бізнесові стосунки з іноземними партнерами.

У своїй роботі ми керуємось принципом індивідуального підходу у роботі з клієнтом. Ми намагаємось враховувати можливості та побажання слухачів курсів та замовників перекладацьких послуг. У плануванні графіку проведення занять ми враховуємо зручний для слухачів час, адже нашими слухачами є не тільки студенти та молоді люди, але й категорія працюючих з обмеженими часовими рамками.

— А хто працює в Центрі?

— У Центрі вивчення мов та перекладу МАУП працюють досвідчені фахівці своєї справи. Перекладачі високої кваліфікації з багаторічним досвідом здійснюють письмові переклади з англійської мови на українську та російську мови, та з російської /української на англійську. Слухачів курсів готують кандидат педагогічних наук, доцент Андрощук Аліна Геннадіївна, старший викладач Первушкіна Людмила Петрівна та інші.

— Яка цінова політика центру?

— У ціновій політиці ми орієнтуємось на середній ціновий сегмент, який дає можливість людям з невисокими доходами проходити навчання у нашому Центрі. Слухачам, які займаються у групі з 8-10 чоловік, це коштує 300 гривень на місяць у режимі роботи 2 рази на тиждень по 3 академічні години. Для тих, хто надає перевагу індивідуальним заняттям, пропонується обирати погоджений з викладачем графік занять з розрахунку 55 гривень за академічну годину. Студенти, які вивчають арабську або турецьку мови, можуть зробити це відповідно за 500 гривень на місять занять у групі, або 95 гривень за академічну годину за індивідуальним графіком занять.

— Чи є система знижок для студентів і працівників Академії?

— Для студентів та співробітників Академії, які вирішили опановувати іноземні мови в нашому Центрі, існує система знижок. Пропонується 10-ти відсоткова знижка в оплаті на період навчання у Центрі. Цією можливістю користується достатня кількість студентів Академії.

— Які мови представлені в Центрі?

— У Центрів представлені традиційні іноземні мови, які цікавлять більшість слухачів. Це, перш за все, група романо-германських мов, включаючи англійську, німецьку, іспанську, французьку, італійську. Пропонуємо також вивчати мову наших сусідів поляків, які є нашими партнерами з організації та проведення чемпіонату з футболу Євро-2012. Східні мови представлені арабською та турецькою мовами. Іноземці мають можливість вивчати українську або російську мови як іноземні.

— Як можна звернутися до Центру?

— Територіально ми знаходимося неподалік станції метро «Деміївська» в районі Центрального автовокзалу, або можна від станції метро «Либідська» маршрутним автобусом №17 проїхавши три зупинки до зупинки Міжрегіональна Академія управління персоналом. Звертатися можна за телефоном 490-95-01.

Прес-служба МАУП

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com