Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Електронні сигарети шкодять здоров’ю

Нешкідливі, на перший погляд, електронні сигарети, насправді доставляють в організм людини різні речовини, що представляють загрозу для здоров’я. У рекламі нового винаходу нас запевняють, що сигарети абсолютно нешкідливі для здоров’я, проте учені упевнені, що куріння звичайного тютюну не так негативно впливає на здоров’я, як електронна сигарета.  Такий прилад, як електронна сигарета, був створений з урахуванням усіх потреб завзятого курця. Тобто, куріння електронної сигарети практично нічим не відрізняється від звичайного тютюну, хоча прилад не є сигаретою і не містить ні грама тютюну. З його допомогою в організм людини потрапляє величезна доза чистого нікотину. Винахід більше нагадує інгалятор для лікування респіраторних захворювань і астми. Аналогічні характеристики також є у приладів, за допомогою яких чоловік вживає наркотики.

Конструкція у електронних сигарет буває різною, але суть приладу одна і та ж — він виробляє дим з високим вмістом нікотину. Окрім нікотину, електронна сигарета виділяє ароматичні добавки і небезпечні для здоров’я людини речовини. Співробітники управління, контролюючого якість медикаментів і продуктів харчування в США, хочуть реєструвати прилад як «тютюновий виріб», а не як лікарський препарат. Тільки так, на думку фахівців, вдасться донести до покупця, що бажає придбати електронні сигарети (рос. электронные сигареты), що прилад представляє загрозу для здоров’я.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com