Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Суд рятує українську школу в донецьку

Донецький апеляційний адміністративний суд своєю постановою 22 липня заборонив Донецькій міськраді закривати українську школу №111. Рішення суду оскарженню не підлягає.

Про це «Острів» повідомила правозахисниця Марія Олійник, яка активно підтримувала і сприяла ініціативі батьків учнів школи №111, а зараз представляє в судах інтереси батьків учнів трьох макіївських шкіл.

За словами М. Олійник, 22 липня, розглянувши апеляційну скаргу Донецької міськради на рішення Ворошиловского райсуду м. Донецька від 27 травня 2011 року, яким було припинено закриття школи №111, Донецький апеляційний суд (голова колегії суддів — суддя С. Білак) підтвердив незаконність ліквідації учбового закладу.

Крім того, в прес-службі Донецької облорганизації партії «Фронт змін», юристи якого представляли в суді інтереси батьків, особливо відмітили роль керівника ініціативної групи батьків учнів школи №111 Ірини Круглової.

«Її принциповість і віра в результат були надзвичайно важливими. Адже питання не лише в законності — у нас була сильна юридична позиція. Донецька міськрада порушила не один закон, намагаючись заощадити на дітях — підкреслив керівник юридичного департаменту партії «Фронт Змін» Павло Петренко. — Але більшість батьків не вірили, що справедливість вдасться відстояти. Проте це сталося».

«Тепер міська влада зобов’язана прийняти документи в 111-у школу в усіх, кого вже змусили шукати інші учбові заклади для своїх дітей, і підготувати школу до навчального року», — додав П. Петренко.

Коментуючи рішення суду, М. Олійник підкреслила: «Рішення Донецького апеляційного адміністративного суду — це дуже важливий крок на шляху до повної перемоги над оптимізаторами-ліквідаторами».

«Сподіваємося, що незаконні рішення місцевої влади і в Макіївці будуть також остаточно скасовані, і діти зможуть сісти за парти рідних шкіл з першого вересня», — заявила М. Олійник.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com