Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Мито на іномарки підніме ціни на українські авто

Введення спецмита на автомобілі, що імпортуються, спричинить не лише подорожчання іномарок, але й автомобілів, які збираються в Україні. Таку думку висловив генеральний директор Ниссан Україна Андрій Нестеренко, коментуючи рішення комісії про збудження спецрозслідування відносно імпорту в Україну легкових автомобілів.

Андрій Нестеренко відмітив, що основна мета вступу спецмита — викорінювання добросовісної конкуренції на ринку і підвищення норми прибутку, компаній, які займаються зборкою автомобілів в Україні.

«Треба знайти причину, чому намагаються зробити заходи по вступу мита. Це бізнес. Коли існує добросовісна конкуренція, то необхідно знаходити якісь методи для зниження собівартості і збільшення продажів. Відповідно, цей крок спрямований на те, щоб викоренити конкуренцію, для того, щоб дістати можливість продавати більше.

Наслідуючи логіку, імпортні автомобілі стануть дорожчі, тому що немає ніякого сенсу продавати автомобілі місцевої зборки за існуючими зараз цінами, відповідно це і станеться. Природно, якщо для бізнесу існує можливість для збільшення норми прибули, він завжди нею скористається. Цей крок спрямований на те, щоб така можливість з’явилася», — упевнений топ-менеджер.

Раніше віце-президент корпорації УкрАвто Олег Папашев заявив, що загороджувальні мита, у разі їх вступу, навпаки, понизять ціни на авто, вироблені в Україні. Це станеться за рахунок збільшення обсягів виробництва.

«При вступі загороджувальних мит наша ціна залишиться незмінною, а імпортні машини подорожчають. Таким чином наша продукція матиме великий попит, відповідно витрати на один автомобіль буде менше і ми зможемо понизити кінцеві ціни, ще більше збільшивши обсяги продажів», — зазначив Олег Папашев.

За розрахунками Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і ділерів (ВААИД), у випадку якщо комісія прийме позитивне рішення про введення спецмита на рівні 31,7%, як це було в 2002 році, іномарки в Україні подорожчають на 40%, що відіб’ється на вступах до бюджету і багато наслідками міжнародними санкціями по відношенню до України з боку Євросоюзу.

Нагадаємо, 30 червня міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі на черговому засіданні прийняла рішення про впровадження і проведення спеціального розслідування відносно імпорту в Україну легкових автомобілів незалежно від країни походження і експорту.

На думку комісії, в Україні існує загроза завдання значного збитку таким імпортом національному товаровиробникові.

Раніше асоціація Укравтопром звернулася із заявою в Мінекономіки стосовно проведення спецрозслідування щодо імпорту в Україну легкових автомобілів з об’ємом двигуна до 2200 см куб., які класифікуються згідно УКТ ВЭД за кодами: 8703221000 і 8703231910.

Приводом для цього називають значне збільшення співвідношення між імпортом і власним виробництвом, і як наслідок — стрімке падіння продажів на внутрішньому ринку, що призвело до різкого скорочення обсягів виробництва, чисельності тих, що працюють, і значного погіршення фінансово-економічного стану підприємств.

Промисловці попросили уряд застосувати попередні спеціальні заходи і, за результатами розслідування, встановити ввізне мито 4 року на легкові автомобілі за вищезгаданими кодами УКТ ВЭД.

Нагадаємо, сьогодні ставка митного збору на автомобілі, що ввозяться в Україну, з об’ємом двигуна до 2,2 л складає 10%.

                ЛIГАБiзнесIнформ

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com