Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Автокефалія — неминуча

Об’єднання усіху країнських православних церков в українську незалежну єдину  помісну православну церкву неминуче, вважаєПатріарх Київський і усієї Русі - України Філарет. Зокрема, Патріарх Філарет зауважив: «Ми намагаємося створити в Україні одну православну церкву. Я упевнений, що така церква в Україні буде. Рано чи пізно ми об’єд­наємося і разом прославлятимемо воскреслого Христа, але прославлятимемо його в незалежній церкві, а не в Російській церкві».

При цьому Патріарх відкинув припущення про те, що об’єднання може статися під керівництвом Російської православної церкви. «Багато хто думає, що об’єднання буде неминуче, але під омофором Московського патріархату, а ми стверджуємо, що такого об’єднання не буде. Буде об’єднання в єдиній помісній православній церкві», — заявив він.

«Для того, щоб це сталося, нам треба жити як брат з братом. Ми, православні нічим не відрізняємося, і тому, передусім, повинні припинити ворожнечу. Наша церква намагається з Московським патріархатом жити в мирі і злагоді. І ця умова, яка може привести нас до об’єднання в єдину Помісну православну церкву», — підсумував Філарет.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com