Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Ще одна версія вибуху реатора

В 1981 році, коли в СРСР панував справжнісінький застій, де будь-які нові ідеї і наукові розробки автоматично відкидалися, на озброєнні ВПС США з’явилися перші зразки винищувачів F — 117 із спеціальним покриттям, що зробило їх невидимими для радарів. Секретний літак був створений за ідеями нікому не потрібного у своїй країні радянського фізика і дістав назву «Стелс». Тепер у американців з’явився реальний шанс виявити свої переваги. Починаючи з 1981 року, різні літаки такого класу, у тому числі U — 2, багаторазово, безперешкодно проникали на територію не лише СРСР, але і будь-якої іншої країни, скануючи усі важливі об’єкти військового призначення. Керівники США уперше дістали реальну можливість здійснити свою давню мрію домінування у світі. Перші вимоги до СРСР вони пред’явили генсеку Черненку. Вимоги були украй жорстокими. Дипломатичною мовою вони звучали так: «відмова від комунізму», «перебудова», «ринкова економіка», «права людини», «вільна Європа», «вихід СРСР з Афганістану і усіх країн соціалістичної орієнтації»  і так далі. Такі самі вимоги колись були пред’явлені англійцям відразу після вибуху атомних бомб в Хіросімі і Нагасакі. Англійці негайно виконали усі вимоги, і пішли з Азії, Африки і Латинської Америки, відмовившись від усіх своїх колоній. Їх місце відразу ж зайняли американці.

Одним словом, усі вимоги американців полягали в повній капітуляції СРСР.

Природно, що керівники СРСР, особливо радикально налаштовані, не могли, на основі лише слів, довіряти американцям і самоліквідуватися. Декілька років пішло на «переговори», «зустрічі» і «взаємообміни військовими», суть яких полягала в експертизі обгрунтованості заяв американців про існування надпотужної технології і військових можливостей. Проте до капітуляції СРСР не дійшло. Отже, американцям залишалося повторити попередження, виконане в 1945 році в Японії.

На 1 Травня, коли уся військова потужність СРСР демонструється на Червоній площі, була запланована попереджувальна атака невидимих винищувачів F-117 «стелс» лазерно-керованими ракетами. Але, через несприятливі метеорологічні умови, план атаки був перенесений на 4 дні раніше. В ніч з 25 на 26 квітня 1986 року американцями був завданий ракетного удару по атомній станції в Чорнобилі. Метою нападу була не лише сама атомна електростанція, а ще і потужна протиповітряна радарна система Чорнобиль-2, розташована в підвалах будівлі атомної станції.

Цей напад на ЧАЕС міг би стати початком Третьої світової війни і призвести до знищення земної цивілізації. П’ять днів СРСР мовчав, а усі засоби масової інформації Заходу відразу ж після події повідомили про аварію на станції.  Керівникам СРСР залишалися два варіанти: або ракетний удар у відповідь, або повна капітуляція. Вирішальним елементом вибору була можливість доставки атомної бомби до цілі. Американці довели, що мають таку можливість. Керівникам СРСР залишалося тільки вибрати другий варіант, тобто повну капітуляцію, внаслідок чого СРСР не лише відмовлявся від усіх своїх інтересів у світі, але і сам ліквідовувався. Радянські війська пішли з Афганістану, впала Берлінська стіна, НАТО увібрав у себе мало не всю Східну Європу, капітулювали, услід за СРСР, Ефіопія, Йемен, Нікарагуа, В’єтнам, Лаос, Камбоджа і майже усі країни прорадянської орієнтації, окрім Куби. У ці країни, за допомогою формальних виборів, що фінансують доларами ЦРУ, прийшли до влади урядиі проамериканської орієнтації. Скоро Радянський Союз розпався на безліч  самостійних республік.

Відразу ж після Чорнобиля, з території України, тобто з території доступної для дальності польоту винищувачів  F-117 - «стелс», були виведені усі атомні боєголовки колишнього СРСР.

Починаючи з 1981 року, паралельно із здійсненням проекту «Стелс», з метою забезпечення фінансової бази для втілення в життя подальших військових планів, не без допомоги аферистів зі Всесвітньої Організації Охорони здоров’я і підкупних засобів масою інформації медико-військова організація США під назвою CDC (Center for disease control and prevention)  планувала першу у світі аферу зі збору засобів на медичному грунті. За допомогою керівника інституту вірусології США Роберта Галло, була організована глобальна пропагандистська кампанія зі здій­снення афери СНІДУ. І в 1984 році, на тлі пануючого вакууму в медичній науці, Світ приголомшено зустрів «чуму ХХ століття» — СНІД, за що кожен житель планети повинен був негайно, не замислюючись, платити під приводом купівлі «тест-систем», доступних винятковим патентом, 50 доларів до  бюджету США.  

Фінансова база була забезпечена.  Американці отримали усе, що хотіли: слабкі, нешкідливі, залучені в численні штучно-створені конфлікти, з економікою в підвішеному стані, напівсамостійні контрольовані великим бізнесом держави у структурі СНД і нової потужності власний вплив на світ.

Змінилася географія Світу, людина стала більше біологічним об’єктом, ніж соціальним.  Але, для оцінки підсумків останніх 30 років, на грунті людських амбіцій кожен житель планети зобов’язаний один раз в житті приїхати в мертве місто Прип’ять, щоб осмислити масштаб трагедії в Чорнобилі і обдумати свої  вчинки, до того, як їх здійснити.

Пройдуть роки і Світ почує деталі цих подій з вуст їх творців.

Гор Ширдел

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com