Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Жир позначує хвороби

Як відомо, фігура кожної жінки унікальна і має свої особливості. Одні дами мають апетитні форми, інші — настільки стрункі, що у них не можна помітити ні грама жиру.  Що стосується жирових відкладень, то вони можуть бути розташовані в самих різних зонах тіла. Жир, який знаходиться в тій чи іншій частині тіла, говорить про те, що в організмі є які-небудь порушення.

Жирові відкладення на боках. Якщо ви помітили, що на боках з’явилися жирові складки, це говорить про те, що порушена робота щитовидної залози, а жир «змушують» відкладатися в цих місцях тиреоїдні гормони. Для того, щоб запобігти подальшому відкладанню жиру в цих місцях, недостатньо лише дотримуватися дієти, потрібно також уникати вживання важких металів, які містяться у воді з-під крана і в зубній пасті. Якщо ж вони вже є в організмі, потрібно постаратися вивести їх як можна швидше.

Жирові відкладення на животі.  Ви, напевно, звернули увагу на те, що жир здатний відкладатися в області живота навіть у худих людей. Це говорить про те, що людина тривалий час відчуває сильний стрес. Вченими давно помічено, що при стресах і депресіях жирові відкладення з’являються, в першу чергу, саме на животі. Для початку потрібно привести в порядок нервову систему, рекомендується пропити курс заспокійливих трав. Тільки потім можна позбавлятися від накопиченого жиру на животі.

Жирові відкладення на спині і стегнах. Якщо жир на стегнах виглядає більш-менш звично, то жирові валики на спині виглядають потворно. Жінкам з таким «подарунком» на спині дуже непросто підібрати одяг, не можна, наприклад, надіти відверту сукню або красиву мереживну білизну. Жирові відкладення на стегнах і спині говорять про те, що їх власниця дуже любить борошняні вироби та солодощі, які містять велику кількість вуглеводів. У результаті в крові починає вироблятися велику кількість інсуліну. Для того, щоб позбутися жиру в цих місцях, треба просто відмовитися від швидких вуглеводів, батон, наприклад, бажано замінити зерновими хлібцями, а солодощі — медом і фруктами.

Повні ікри і товсті коліна.  На такі жирові відкладення багато жінок просто не звертають уваги. Такий дефект зовсім не заважає надягати різні наряди, до того ж, товсті коліна і стегна можна вдало приховати брюками. Однак, власниці такого добра, все одно, на підсвідомому рівні відчувають дискомфорт і важкість.  Жир в цих місцях утворюється від надмірного захоплення солоними і солодкими продуктами. У результаті в організмі в області литок і колін починає накопичуватися зайва рідина. Рішення одне — треба скоротити до мінімуму кількість солоної і солодкої їжі. Крім того, рекомендується влаштовувати розвантажувальні безсольові дні — один раз на тиждень.

Жирові відкладення на грудях, у верхній частині рук і на внутрішній стороні стегон. Тут перераховані гормонозалежні місця, а жир, який накопичується на цих ділянках тіла, говорить про те, що в крові міститься велика кількість жіночого гормону — естрогену. У цьому випадку необхідно відвідати гінеколога-ендокринолога, який призначить лікування.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com