Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ЧЕРВОНИЙ ПРАПОР У ДЕНЬ ПЕРЕМОГИ

Верховна Рада прийняла закон, який робить вивішування червоного прапору з серпом і молотом до Дня Перемоги обов’язковим на всій території України.

Червоний прапор з серпом і молотом на вулицях українських міст 9 травня тепер є обов’язковим.

Парламент прийняв закон, згідно з яким прапор Перемоги — червоний прапор, практично ідентичний держпрапору СРСР, має використовуватися під час святкування Дня Перемоги і днів визволення окремих міст поряд з держфлагом України. Обидва прапора повинні вивішувати на будівлях, а також використовувати під час усіх заходів, які проводять органи держвлади і місцеві ради.

Закон ще має підписати Президент, але в Партії Регіонів упевнені, що за цим затримки не буде.

Відзначимо, рішення Ради є обов’язковим для всієї України. Проте на Галичині його виконувати не збираються.

«У нас вже є рішення облради про те, що на території Івано-Франківської області підняття червоного прапора заборонено. Воно було прийнято раніше, ніж закон Верховної Ради, а закон зворотної сили не має», — сказав глава облради Олександр Сич.

Нагадаємо, днями в Івано-Франківську радянські прапори оголосили поза законом. За словами міського голови, «під серпасто-молоткастим прапором вбивали, мордували і морили голодом мільйони українців, а таке рішення міської ради буде належним вшануванням усіх жертв тоталітарного режиму». Ще раніше таке рішення прийняли депутати Львівської обласної ради.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com