Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ДЕСЯТЬ ПОРАД ЗДОРОВОГО СПОСОБУ ЖИТТЯ

Існує 10 порад, розроблених міжнародною групою лікарів, дієтологів і психологів, які становлять основу здорового способу життя. Дотримуючись їх, можна продовжити й зробити більш приємним наше життя.

1 порада: розгадуючи кросворди, вивчаючи іноземні мови, виробляючи підрахунки в розумі, ми тренуємо головний мозок. Таким чином, сповільнюється процес вікової деградації розумових здібностей; активізується робота серця, системи кровообігу і обмін речовин.

2 порада: робота — важливий елемент здорового способу життя. Знайдіть відповідну для себе роботу, яка буде вам в радість. Як стверджують вчені, це допоможе виглядати молодше.

3 порада: не їжте дуже багато. Замість звичних 2.500 калорій обходитеся 1.500. Це сприяє підтримці активності клітин, їх розвантаженню. Також не слід впадати у крайнощі та їсти занадто мало.

4 порада: меню повинне відповідати вашому віку. Печінка і горіхи допоможуть 30-річним жінкам уповільнити появу перших зморшок. Що міститься в нирках і сирі селен, корисний чоловікам після 40 років, він сприяє розрядці стресу. Після 50 років необхідний магній, який тримає у формі серце і корисний для кісток кальцій, а риба допоможе захистити серце і кровоносні судини.

5 порада: майте на все свою думку. Усвідомлене життя допоможе якомога рідше впадати в депресію і бути пригніченим.

6 порада: довше зберегти молодість допоможуть любов і ніжність, тому знайдіть собі пару. Зміцненню імунної системи сприяє гормон щастя (ендорфін), який виробляється в організм, коли людина закохана.

7 порада: спати краще в прохолодній кімнаті (при температурі 17-18 градусів), це сприяє збереженню молодості. Справа в тому, що і від температури навколишнього середовища залежать обмін речовин в організмі й прояв вікових особливостей.

8 порада: частіше рухайтеся. Вченими доведено, що навіть вісім хвилин занять спортом у день продовжують життя.

9 порада: періодично балуйте себе. Незважаючи на рекомендації, щодо здорового способу життя, іноді дозволяйте собі смачненьке.

10 порада: не завжди пригнічуйте в собі гнів. Різних захворювань, навіть злоякісні пухлини, більш схильні люди, які постійно лають самого себе, замість того, щоб розповісти, що їх засмучує, а іноді й посперечатися.

Оптимальна праця і достатній відпочинок також впливають на наше здоров’я. Активна діяльність, не тільки фізична, а й розумова, добре діють на нервову систему, зміцнює серце, судини і організм в цілому. Існує певний закон праці, який відомий багатьом. Людям зайнятим фізичною працею необхідний відпочинок, який не буде пов’язаний з фізичною активністю, і краще, якщо під час відпочинку будуть проведені розумові навантаження. Людям, робота яких пов’язана з розумовою діяльністю, корисно під час відпочинку займати себе фізичною роботою.

Не забувайте про важливість сну для здоров'я людини, при недосипанні виникає депресія, стає гірше зір. Кращим вибором для здорового сну буде ортопедический матрас. Адже ортопедичні матраци - це унікальний засіб для профілактики багатьох порушень опорно-рухового апарату, хвороб хребта і суглобів, ортопедичні матраци позитивно впливають на функції внутрішніх органів і психічний стан людини.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com