Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Стратегія президента

Рівно 10 років тому на  базі Міжрегіональної Академії управління персоналом за сприяння Президента Азербайджанської республіки Гейдара Алієва було створено Українсько-Азербайджанський інститут соці­альних наук і самоуправління. За роки існування навчальний заклад випустив більше тисячі азербайджанських студентів і сьогодні їхня кількість складає 368 осіб. Посольство Азербайджану в Україні неодноразово висловлювало МАУП подяку за такі кроки у налагодженні культурних зв’язків між нашими країнами.

Днями, за ініціативи Посольства Азербайджанської Республіки та Союзу Азербайджанської молоді в Україні, в стінах конференц-зали Президії МАУП відбулася презентація книги відомого азербайджанського письменника-публіциста Алібали Саттар оглу Магеррамзаде «Економічна і політична стратегія Президента Ільхама Алієва», що вийшла  російською мовою. В книзі йдеться про досягнення Азербайджану за роки правління нинішнього лідера країни Ільхама Алієва — сина і продовжувача справи Гейдара Алієва.

Серед почесних гостей презентації були Надзвичайний і Повноважний Посол Азербайджанської Республіки в Україні пан Ейнулла Мадатлі, азербайджанські дипломати, прес-секретар Союзу письменників Азербайджану Адалят Аскеров, керівник Союзу азербайджанської молоді в Україні Анар Таіров, представники громадського руху «Ірелі» в Україні. Також були присутні представники професорсько-викладацького складу Академії: проректор з наукової роботи Микола Головатий, проректор з міжнародних зв’язків Ігор Піляєв, директор Українсько-Азербайджанського інституту соціальних наук і самоврядування Г.А. Алієва Іван Бідзюра, доктор педагогічних наук, професор Надія Чернуха, інші викладачі та студенти МАУП.

Відкривав урочистості з нагоди презентації книги проректор з наукової роботи МАУП, професор політології Микола Головатий. У вступному слові Микола Федорович висловив щиру подяку автору за виявлену Академії честь у проведенні презентації в стінах навчального закладу та окремо зазначив, що «дуже важливо представляти політику країни через призму перших осіб держави. Така традиція вже давно започаткована у великих країнах, в Україні ж вона відсутня зовсім. І надзвичайно приємно, що така дружня нашій державі країна, як Азербайджан має автора, який взявся за такий підхід у висвітленні і вивченні сучасності та її нагальних проблем».

Надзвичайний і Повноважний Посол Азербайджанської Республіки в Україні пан Ейнулла Мадатлі у своєму виступі подякував МАУП за гостинність та доброзичливість до іноземних студентів та наголосив, що ця подія посяде визначне місце в суспільно-політичному житті обох країн. Окремо пан Мадатлі підкреслив, що український читач та науковець знайде в книзі Алібали Магеррамзаде багато фактичного матеріалу щодо масштабної діяльності Президента Азербайджану, що спрямована на підвищення добробуту громадян країни та процвітання незалежної держави. Велика кількість присутніх у конференц-залі виявила бажання висловитися або задати питання автору. Так, проректор з міжнародних зв’язків Ігор Славович Піляєв поділився власними враженнями від презентованої книги: «Ця книга буде цікава як студентам, так і викладачам. Досвід Азербайджану винятково важливий, оскільки це один з найуспішніших прикладів модернізації та трансформації пострадянських країн, приклад можливого налагодження міжкультурного діалогуя».

Багато питань було поставлено пану Алібалі Магеррамзаде стосовно розвитку Азербайджану. Автор охоче та грунтовно відповідав гостям презентації: «Економічна стратегія президента, його діяльність у цій сфері мені дуже цікава та близька як фахівцю. Згодом вже у процесі написання робота доповнилася ще й дослідженням саме політичної стратегії Ільхама Алієва. Ця книга писалася протягом восьми місяців і в ході роботи було внесено багато змін. Інформація актуальна, свіжа і достовірна, тому я зрадію, якщо науковці використовуватимуть мою книгу як посібник. З точки зору вивчення історичних подій, можна стверджувати, що матеріал об’єктивний, оскільки весь прогрес, що відбувається в Азербайджані, неможливо не помітити. Якщо ви ознайомитесь з усіма інвестиційними проектами, що були впроваджені у життя в нашій державі за останні п’ять років, то побачите, що країна змінилася майже стовідсотково. Нові споруди, нові структурні дороги, будівництво великих залізничних сполучень — всього цього держава досягла власними силами та коштами, і я вже не говорю про трубопровід Баку-Тбі­лісі-Джейхан, завдяки якому ми постачаємо енергоресурси до Європи без посередників».

На завершення зустрічі керівник Союзу азербайджанської молоді в Україні Анар Таіров подякував всім присутнім за теплу зустріч та повідомив, що зусиллями САМУ книгу Алібали Магеррамзаде «Економічна і політична стратегія Президента Ільхама Алієва» було поширено серед десяти найбільших наукових бібліотек України.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com