Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Казахи грають у бісер

Парламент Казахстану затвердив проведення референдуму про продовження повноважень Назарбаєва до 2020 року.

Як повідомляє Reuters, парламент подолав вето 70-річного Назарбаєва, який наприкінці минулого тижня відхилив пропозиції відмовитися від виборів у 2012 і 2017 роках на користь референдуму. Ініціативна група в короткий термін заручилася підписами п’яти мільйонів мешканців країни, або більш ніж половини електорату, на підтримку цієї ідеї, яку розкритикував Захід. 

Голова Центральної виборчої комісії Казахстану Куандик Турганкулов сказав, що дату референдуму призначить вже Назарбаєв.

«Знає дату тільки глава держави. Це ми дізнаємося після підписання відповідного указу», — сказав він.

Назарбаєв, який править Казахстаном вже 20 років, має право балотуватися без обмежень. Влітку минулого року він отримав від парламенту додаткові гарантії недоторканності і статус лідера нації, який залишає за ним важелі впливу навіть у разі відставки.

«Ми вважаємо, що тільки на республіканському референдумі може бути вирішено питання про продовження президентських повноважень першого президента Казахстану — Лідера нації Назарбаєва Нурсултана Абішевича», — сказав депутат Мажилісу Рахмет Мукашев у ході засідання парламенту.

«Народ хоче, щоб Нурсултан продовжив будівництво і зміцнення нашої держави, а воля народу для нас — закон. І я впевнений, що Нурсултан Абішевич Назарбаєв буде президентом до 2020 року, бо це — веління часу і бажання народу», — сказав депутат Мажилісу Ерлан Нігматулін.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com