Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Підприємці знову протестують

17 січня близько півтори сотні учасники пікету вишикувалися поперек Банкової з національними прапорами. Є тут і символіка Європейської партії і «Нашої України», хоча акція планувалася як аполітична.

Пікетувальники вимагали закрити кримінальні справи проти всіх активістів Майдану, членів «Тризубу» (були в охороні підприємницького майдану), припинити конфіскаційні заходи на ринках України, мається на увазі незаконне вилучення майна у підприємців.

Днями здійснювалися рейди податкової і міліції по київських ринках. На одній Петрівці, за звітом податкової, було вилучено майна більше, ніж на 3,5 мільйона гривень. Порушено понад 20 кримінальних справ проти осіб, які мали відношення до подій 22 листопада.  Сотні людей проходять свідками по фактових поки що справах, статус яких може бути змінений у будь-який момент.  Підприємці вважають абсурдними звинувачення на кшталт пошкодження плитки на Майдані. Лідер пікетувальників О.Данилюк демонструє учасникам заходу та працівникам міліції фото 2007 року з Майдану Незалежності з наметами прихильників Партії регіонів, які тоді проводили свою акцію. Але тоді плитка чомусь не постраждала і ніяких «справ» порушено не було.

До підприємців приєдналися і опозиційні нардепи: Олесь Доній, Андрій Парубій, Андрій Павловський, Михайло Волинець.

Вони закликали пікетувальників прийти 22 січня у День Соборності на Софійський майдан,  щоб продовжити мирні протестні акції.

Народний депутат від БЮТ Михайло Волинець заявив, що працівники СБУ залякують підприємців з метою зриву запланованої опозицією на 22 січня масштабної акції. Він припустив, що на учасників податкового Майдану чекає як адміністративне, так і кримінальне покарання. «Залежить від того, що можуть «навішати». Слідство проводиться в закритому режимі. Хлопців забирають на вулиці, і ми не встигаємо приймати відповідні заходи, щоб їх визволяти», — сказав народний депутат.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com