Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Втрати НАТО — 700 осіб

В 2010 році загинули 499 американських солдатів, 103 британських військовослужбовців, і 109 військових інших країн коаліції.

Міжнародні сили сприяння безпеці в Афганістані (ISAF) в 2010 році втратили убитими 71 військовослужбовців, що є найбільшим показником за майже десять років з початку військової кампанії.

За даними iСasual­ties.org (незалежного сайту, створеного для відстеження втрат, понесених багатонаціональною коаліцією в Афганістані), в 2010 році загинули 499 американських солдатів, 103 британських військовослужбовців, і 109 військових інших країн коаліції.

Усього ж число загиблих військовослужбовців НАТО за роки війни налічується 2284 людини.

Нагадаємо, в листопаді Пентагон визнав, що в 2010 році рівень насильства в Афганістані досяг найвищої позначки з моменту початку операції НАТО. Військове відомство США також вказувало, що зусилля з підриву боєздатності повстанців не «увінчалися скільки-небудь відчутним успіхом”.

У той же час у грудні Білий дім оприлюднив доповідь, в якій вказується, що США досягли в Ісламській Республіці достатнього прогресу, щоб почати «відповідальне скорочення» військ у липні 2011 року.

Відзначимо, що 25 листопада Міжнародна коаліція на чолі з США побила рекорд радянських військ за часом перебування в Афганістані.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com