Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Занепокоєні облради

Дві обласні ради Західної України (Львівська та Івано-Франківська) ухвалили звернення до Києва із застереженнями проти «політичних репресій». У тернопільській облраді сесія не відбулася лише через позицію Партії регіонів.

Львівська обласна рада висловила протест проти «політичних розправ», які здійснює центральна влада.

За відповідну заяву до Президента, парламенту та Генпрокурора проголосувало 74 депутати.

«Під репресії потрапляють відомі політики, як Юлія Тимошенко, так і урядовці високого рангу та члени колишнього Кабміну», — йдеться у заяві.

У заяві йдеться про те, що наприкінці 2010 року мало місце вибіркове застосування закону у «вигляді репресій проти представників опозиційних політичних сил, яке набуло набаченого розмаху”: Влада, прикриваючись боротьбою з корупцією, ініціює масове притягнення до кримінальної відповідальності учасників акції протесту проти підписання принизливих Харківських угод, реанімує справи проти учасників акції «України без Кучми», розпочато збір матеріалів, арештовано організаторів протестів Майдану щодо Податкового кодексу.

Івано-Франківська обласна рада також ухвалила звернення до президента Віктора Януковича та ген­прокурора Віктора Пшонки з вимогою припинити полі­тичні репресії в Україні.

У поіменному режимі за документ проголосувало 68 депутатів.

Подібну заяву мала ухвалити і обласна Рада Тернопільської області, але сесія не відбулася.

Фракція ВО «Свобода» у Тернопільській облраді стверджує, що Партія регіонів зірвала бюджетну сесію, оскільки в порядку денному були питання, що стосувалися політичних репресій в Україні та обмеження культурних та національних прав українців у Росій­ській Федерації.

Відповідні звернення вніс у порядок денний сесії голова Тернопільської обласної ради Олексій Кайда.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com