Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

АГРАРІЇ ЗАХВИЛЮВАЛИСЯ

За підприємцями під Раду вже готові прийти наступні тисячі протестувальників. Громадські організації АПК України не виключають можливості проведення акцій протесту у випадку, якщо керівництво країни відмовиться від рішення проблем сектора.

Про це на прес-конференції заявив президент Української аграрної конфедерації (УАК) Леонід Козаченко, повідомляє агентство “Інтерфакс-Україна”.

“Якщо наболілі проблеми не буде вирішено, то можливо будуть мати місце непопулярні заходи. Ніхто не говорить про страйк, який має відбутися негайно. Селяни хотіли б зустрітися з президентом чи прем’єр-міністром і обговорити ситуацію”, — сказав він.

У спільному прес-релізі професійних громадських організацій АПК йдеться, що у разі відмови керівництва країни вирішувати проблеми агросектора, громадські організації залишають за собою право участі у спільному засіданні аграрних асоціацій 23 листопада 2010 року, на якому буде визначена дата організації та проведення загальногалузевого страйку.

Представники аграрних об’єднань на прес-конференції відзначили, що найбільш важливими проблемами в АПК є обмеження експорту зерна, яке призвело до зниження внутрішніх цін.

За даними асоціації, збитки від квотування експорту зерна вже перевищили 10 мільярдів гривень.

“Ми отримали найбільший врожай кукурудзи за роки незалежності, але продати зерно зараз дуже важко, а ті, що продають, вони продають з втратами 200 гривень на тонні”, — підкреслив Козаченко.

Крім того, аграрії виступають проти введення нульової ставки податку на додану вартість при експорті зернових, олійних, що передбачено проектом Податкового кодексу.

За оцінкою президента УАК, від введення такої норми селяни втратять 10-12 мільярдів гривень з урахуванням сьогоднішніх цін.

При цьому, за словами Козаченка, якщо ціни будуть рости, то збитки будуть збільшуватися.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com