Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Голодомор — то злочин

Президент Віктор Янукович вважає Голодомор цілеспрямованим злочином. Про це він заявив у ході спільної прес-конференції з прем’єр-міністром Канади Стівеном Харпером, відповідаючи на питання канадських журналістів.

«Це жахлива подія в історії українського народу, в історії сусідніх з Україною народів — Білорусі, Росії, Казахстану, це дійсно був цілеспрямований злочин проти власного народу», — сказав президент.

«Люди, які загинули під час Голодомору... величезна кількість людей, це були наші предки, це люди, яких втратила країна, втратили сім’ї, і ця пам’ять для сучасного суспільства залишається святою», — зазначив Янукович.

«Ми завжди будемо засуджувати той сталінський режим, який в ті роки скоїв цей злочин», — заявив він.

У свою чергу, прем’єр Канади зазначив: «Це, можливо, один з найбільших історичних злочинів проти людей, в результаті якого загинули... мені сьогодні сказали, що навіть неможливо точно підрахувати, скільки, але кілька мільйонів людей».

«І найстрашніше, що ці люди загинули в результаті спланованих дій. Я думаю, що цей монумент, цей музей (музей пам’яті жертв Голодомору в Києві) повинен бути нагадуванням про те, наскільки важливі свобода, демократія і незалежність, і про те, що ми не повинні забувати про необхідність їх відстоювати», — зазначив Харпер.

Прем’єр-міністр Канади побував у Львові, де відвідав музей «В’язниця на Лонцького».

ЛІГАБізнесІнформ

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com