Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

СКАРБ НА ДНІ БАЙКАЛУ

Учасники наукової експедиції «Світи» на Байкалі» проводили занурення в районі 81 км. Кругобайкальськой залізниці (КБЖД). Глибоководний апарат «Мир-2» подав сигнал про те, що зафіксував щось на глибині близько 400 м в 1,5 км від берегової лінії Байкалу в районі мису Товстий.

Знахідкою виявилися якісь дивні блискучі предмети, що нагадують злитки золота.

Занурення проходило саме в тому місці, де імовірно може знаходитися легендарне «золото Колчака”. Потім в тому районі працював глибоководний апарат «Світ-2”, який пілотував Є.Черняєв.

Зроблені спроби огорожі зразків артефактів в спеціальні накопичувачі за допомогою закріпленого на фасаді ГОА «Мир» маніпулятора. Всі отримані в результаті занурень дані обнародувані в рамках роботи Байкальського економічного форуму. Дослідники сподіваються на те, що виявлена знахідка виявиться саме золотом Колчака, тому що, за деякими відомостями, саме в цьому районі Байкалу в озеро повалився залізничний потяг, що перевозив золото Білої армії.

Завершити дослідження цьогоріч перешкодила погода — на Байкалі посилився вітер...

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com