Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ЕЛІТНЕ ЖИТЛО — НЕ В МОДІ

Українські будівельні і девелоперські компанії масово почали відмовлятися від будівництва елітних будинків, і будинків бізнес-класса. Останнім часом, попит на подібні приміщення впав майже до нуля.

 За даними ресурсу, єдина категорія житлової нерухомості, у якої на ринку спостерігається активний рух, є квартири з малою площею. Внаслідок цього, відзначає портал, вже почалися будівництва однокімнатних квартир загальною площею в 22 квадратних метра, або ж двокімнатних — в тридцять п’ять квадратних метрів.

Експерти констатують, що із-за кризи на даний момент велика частина населення може дозволити собі лише «подібне задоволення».

При цьому вони відзначають, що малометражні квартири дуже швидко розкуповуються, і зараз вже почав відчуватися дефіцит на цю категорію ринку житлової нерухомості.

Проаналізувавши дану тенденцію, будівельні компанії масово почали змінювати проекти будинків, що знаходяться на стадії будівництва, зменшуючи кількість трикімнатних і чотирикімнатних квартир з великими площами, і замінюючи їх на масу «малометражок».

Експерти при цьому пояснюють, що поява подібних квартир на ринку первинної нерухомості однозначно додасть активності розвитку ринку, оскільки люди готові вкладати гроші, а це означає, що з підвищенням попиту, зросте і пропозиція, значить, ринок пожвавиться, і почнуть підніматися ціни на житлову нерухомість.

На даний момент продати житлоплощу з великою площею (100 квадратних метрів і більш) стало майже неможливо, і це стосується не тільки новобудов, але і всієї нерухомості в цілому.

В той же час, як пише ресурс, для тих, хто хоче купити квартиру з невеликою площею варто знати одне — час, що зараз саме налаштовує до покупки житла. Подальше зниження цін, попереджають при цьому експерти, маловірогідне, оскільки воно дійшло до своєї межі, а далі падати вже просто нікуди — а ось підвищення, це цілком очікуване прогнозоване явище, яке може відбутися в самий найближчий час.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com