Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

МИХАЙЛО ЧЕЧЕТОВ ВІДВІДАВ МАУП

З початком нового навчального року відновив роботу Дискусійний клуб МАУП. Першим гостем Академії став народний депутат України, радник президента України, заслужений економіст України, доктор наук з державного управління, професор Михайло Чечетов. Минулого року представнику влади сподобалась зустріч зі студентами Академії, тому і вдруге він вирішив завітати до МАУП.

Свого часу Михайло Васильович працював у різних сферах життя. Перш ніж стати політиком, отримав спеціальність «гірничий інженер-економіст», працював на шахті у Єнакієво, а згодом викладав у Харківському інженерно-економічному інституті і був деканом економічного факультету. Тож студентська аудиторія знайома йому дуже добре.

У своїй розповіді Михайло Чечетов порушує актуальні питання сьогодення, серед яких – прийняття рішення Київської Міської Державної Адміністрації про ліквідацію районних рад в м. Києві з 31 жовтня 2010 року. Ще на початку вересня за відповідний документ проголосували 95 депутатів Київради. Засоби масової інформації повідомляли, що з 31 жовтня припинять свою діяльність 10 столичних районів, а районні державні адміністрації функціонуватимуть на базі виконавчих органів Райрад. Стосовно такої інформації в середовищі ЗМІ Михайло Чечетов зазначив: «ЗМІ інколи подають інформацію так, як вигідно їм. Адже політику журналів та телебачення визначає власник. Ми не приймали рішення у Верховній Раді щодо ліквідації районних рад в місті Києві. Парламент приймав таке рішення: про зрівнювання в правах всіх міських рад на території України».

Відомо, що зараз в Конституційному суді йде підготовка рішення про скасування політреформи 2004 року. Серед студентів виникло питання: Чи достатньо рішення конституційного суду про визнання неконституційною реформи 2004 року? Чи може потрібно буде голосувати у парламенті? Відповідь народний депутат аргументував так: «Все стане відомим після рішення Конституційного суду: яким воно буде». Також Михайло Чечетов коментує чотири варіанти дій: «В результаті визнання політреформи 2004 року неконституційною – повернутися до Конституції 1996 року. Можливе також прийняття рішення в парламенті або на референдумі. Найбільш ймовірним кроком стане зібрання Конституційних зборів і внесення змін до Конституції України. Який шлях оберемо стане відомо після рішення Конституційного Суду».

Наприкінці зустрічі Михайло Чечетов побажав студентам отримати професійні знання, щоб в майбутньому стати кваліфікованими спеціалістами.

На згадку про зустріч радник Президента України отримав книги видавництва МАУП.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com