Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

НЕМАЄ РІВНОСТІ

Нові правила Зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО), які були введені в цьому році, перешкоджають рівному доступу абітурієнтів до вищих навчальних закладів.

Таку думку озвучила координатор напрямку «Суспільство змін» Лілія Гриневич під час круглого столу, передав кореспондент ГолосUA.

«Запровадження ЗНО мало на меті зменшити суб’єктивний фактор і зменшити залежність доступу до вищої освіти від майнового і соціального статусу людей. Але всі ті правила, які були запроваджені в цій вступній кампанії, і ті, які пропонуються до наступного року, — вони фактично здійснюють крок назад по запровадженню, власне, такого рівного доступу», — розповіла Гриневич.

Так, за її словами, у вступній кампанії-2010 взяли участь ті, хто не проходив ЗНО у цьому році, що призвело фактично до порівняння сертифікатів різних років; нараховувалися додаткові бали за навчання на довузівських курсах, що обмежило право доступу вступників, які не мали змоги відвідувати такі курси,тощо.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com