Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Погомоніли по-дружньому...

Днями прем`єр-міністр України Микола Азаров заявив, що Україна наполягає на перегляді газових контрактів з Російською Федерацією і має намір переконати російську сторону в необхідності це зробити. “Ми ставимо за мету переглянути дуже невигідну для України угоду з Російською Федерацією і наполегливо переконуватимемо наших російських партнерів у необхідності це зробити”, — сказав М.Азаров.

Глава уряду відзначив, що, в першу чергу, в контрактах необхідно переглянути формулу формування ціни на газ, який Україна купує у Росії.

Прем’єр-міністр Росії Володимир Путін вважає, що Україна одержала “достатню” знижку на газ після підписання “харківської угоди”.

Про це він сказав в інтерв`ю російській газеті “Комсомольская правда” від 31 серпня.

“Ми продаємо газ Україні за європейською ціною. А зараз ще зробили знижку — від європейської формули скинули 100 дол. Ну куди ще? І так достатньо”, — наголосив В.Путін.

Водночас він вважає “нормальним”, що керівництво України хоче домовитися про подальше зниження ціни.

“Ви знаєте: продавець хоче продавати дорожче, покупець завжди хоче купити дешевше”, — сказав російський прем`єр.

В.Путін переконаний, що знижка, яку Україна одержує в обмін на продовження термінів базування Чорноморського флоту РФ в Криму, чимала. “Це дуже дорога ціна”, — сказав він.

Він сказав, що Росія пішла на такий крок з трьох причин.

“Перше міркування — питання стратегічного характеру. ВМС Росії традиційно присутні в Криму і Севастополі. І ми вважаємо, що РФ зацікавлена в своїй присутності там ще на достатній час”, — сказав В.Путін.

“Друге — це зміцнює довіру між двома країнами. І це не просто держави. В Україні 17 млн., здається, тільки офіційно за переписом пишуться росіянами. І кожен, напевно, практично розмовляє російською. І тому підтримувати такий рівень довіри наших відносин між­державних, включаючи військову компоненту, дуже важливо”, — додав він.

За словами глави уряду РФ, третя причина — “це певною мірою підтримка самої України”.

“Тому що ось ці 3-4 млрд. на рік, які Україна недоплачує Росії та які недоодержує російський бюджет, — це наш внесок на підтримку економіки дружньої нам держави. Ми вважаємо, що це вкладення в майбутнє. У майбутнє російсько-українських відносин”, — наголосив В.Путін.

unian

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com