Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ЯКЩО НЕ ВИПИТИ — НЕМОЖЛИВО...

Щоб оберегти себе від дії алкоголю і уберегтися від сп’яніння народна медицина рекомендує:

1. Перед чекаючим вас гулянням випийте чашку міцного зеленого або чорного чаю або кави з м’ятою або лимоном. Після випивки процедуру повторити. Несильне сп’яніння швидко проходить.

2. Ніколи не можна заважати за столом декілька сортів вин, змішувати горілку з вином, коньяком або пивом. Від всіх цих сумішей самопочуття на інший день буває огидним, а за столом ви дуже швидко сп’янієте.

3. Якщо під час міцної випивки вийти на морозне повітря на 5-10 хвилин, то можна дуже сильно сп’яніти.

4. За твердженням стародавніх цілителів, аметист «пияцтво виганяє, думки погані видаляє, добрий розум робить і у всяких справах допомоги дає».

Вода, в яку покладений цей камінь, позбавляє від безпліддя.

5. Ялівець звичайний. Одо з Міна пише про ялівець наступне: «Сік деревини його сп’яніння знищує; якщо ж випити смолу, угамовується кашель старовинний».

6. Капуста білокочанна. Як вважали стародавні: «З’їси капусту перед питтям — не сп’янієш, з’їси після — розженеш хміль».

7. Мигдаль. Якщо перед випивкою чоловік з’їсть 5-6 штук гіркого мигдаля, то він не сп’яніє.

Народні засоби протверезіння:

1. Салат. Має здатність витвережувати від випитого вина.

2. Налити 5-10 крапель нашатирного спирту в стакан води і випити. Якщо людина п’яна до того, що непритомніє, розтискати зуби і влити. Вода повинна бути холодною.

3. Лежачій до нестями п’яній людині розтирати вуха до різкого почервоніння. Прилив крові до голови приведе його у відчуття, і вже через декілька хвилин він буде в змозі сказати свою адресу або прізвище.

4. Пом’ята перцева. Стакан холодної води з 20 краплями м’ятної настоянки — випити відразу. Сп’яніння швидко проходить, знімається тяжкість в голові і головний біль.

5. Для того, щоб викликати блювоту у занадто п’яної людини і привести його до тями, необхідно дати йому чашку гарячої міцної кави з сіллю замість цукру.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com