Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

КОМПЛЕКС «ПРЕСТИЖ» ПРИ МАУП ЗАПРОШУЄ

Директор Навчально-виховного комплексу «Престиж» при МАУП Олена Тимощук розповіла про своє ставлення до навчання дітей та організації роботи навчального закладу.

- До навчально-виховного комплексу «Престиж» входять і дошкільні групи, і початкова школа, і старші класи. Дошкільна школа – це діти з 2,5 років до 6 років. Початкова школа - це 1-4 класи. Середня школа – це 5-8 класи, а старша школа – це 9-11 класи.

У нас викладається стандартна шкільна програма, а крім того, існують додаткові заняття з поглибленого вивчення іноземних мов: англійської, німецької і, за бажанням, французької. У старших класах діти отримують спеціалізації, що відповідають напрямкам навчання у МАУП: інформаційні технології, філологія, міжнародні відносини, правознавство. Наші діти зі знижками ідуть навчатися до Президентського університету МАУП поза конкурсною основою. Як правило, близько половини наших випускників продовжують освіту в Академії, решта ж вступають в інші ВНЗ, або виїжджають за кордон вчитися. 

Коли я прийшла працювати на цю посаду, у нас був тільки дитячий садочок і початкова школа. З листопада 2009 року у нас з’явилася старша школа, до нас приєдналося Деснянське відділення Ліцею МАУП. Зараз, за сприяння Академії, ми проводимо ремонт класів. Багато зусиль щодо покращення умов навчання докладає наш педагогічний колектив, зокрема, беручи участь у ремонті їдальні, класів, розпису стін малюнками, оздоблення приміщень,  ми зараз придбали і встановлюємо тенісний стіл, шахові дошки.

Зараз уже приходять батьки, діти яких у нас навчалися, дякують за ті зміни, які у нас відбуваються останнім часом, і нам приємно, що більшість дітей, зокрема 4-, 9-й клас, не переходять до інших шкіл, а залишаються навчатися у нас.

Батьки приходять до нас з дітьми для проходження обов’язкового тестування. Воно не складне: українська мова, література, математика, англійська мова. У більшості випадків, ми проводимо тестування, аби визначити рівень дітей.

Освіта у нас доступна навіть для родин з середнім рівнем достатку. Якщо у дитячому садочку і початковій школі середня ціна за місяць становить близько 1000 грн., то середня школа – 700-800 грн. У початковій школі більше затрат і на виховання, і на матеріальну базу класу, тому така різниця. Тобто це доступна освіта. Навіть батьки говорять, що Академія займається благодійністю.

У нас сформований колектив, частина якого перейшла до нас з Ліцею МАУП, однак зараз, у зв’язку зі збільшенням кількості учнів, ми додатково набираємо викладачів. Це відбувається шляхом проведення співбесід, враховуються попередні місця роботи, досвід роботи, а згодом відгуки учнів, дітей. Адже ставлення учнів до викладача є найкращим показником його роботи.

У нас багато гуртків та секцій, за сприяння виховного департаменту, працює хореографічна студія для найменших дітей, ми плануємо, щоб згодом вона розширилася і на старші класи.

Працює креативно-дизайнерська студія, ми маємо великі плани на цю студію, зокрема щодо виготовлення венеціанських масок, вітальних листівок, скульптур для наших квітників. Біля нашої будівлі є невелика ділянка, де за ініціативи працівників та дітей організовано квітники, а молодші учні навіть вирощують зелень. 

Наші вихованці мають можливість займатися спортом, у нас працює професійна студія карате-до, учасники якої займають призові місця на міських змаганнях. Наша вокальна студія також має добрі результати роботи, діти з цієї студії беруть участь у шкільних святах, а також у загально академічних святах.

Батьки дуже задоволені студією акторського мистецтва, вони приходять на вистави, презентації, крім того ці діти беруть участь у святах, зокрема як конферансьє, оскільки у них добре поставлена дикція, вони вміють декламувати, виступати на сцені, впевнено триматися, це також їм знадобиться у житті.

У планах - створення психологічного клубу для дітей і обов’язково, психологічний клуб для батьків. Оскільки проблем у цій сфері досить багато.

На сьогодні ми працюємо над покращенням спортивної бази. Зараз ми маємо тільки спортивний зал і невеликий баскетбольний майданчик. У нас є план розвитку «Престижу» на нове десятиліття. Думаю, Академія нам допоможе у цьому. Потрібно створити хороше поле, щоб діти мали, де бігати, грати у футбол, волейбол, треба поставити турніки, щоб діти могли повноцінно займатися спортом.

Ми проводимо загальношкільні олімпіади, потім діти беруть участь у районних, міських олімпіадах та республіканських. Минулого року наші діти посіли перші, другі місця і це дуже приємно. Ми пишаємося нашими вихованцями і завжди заохочуємо дітей, робимо подяки на стендах і всіляко підтримуємо учнів бути активними та ініціативними.

Тож, якщо ви ще обираєте освітній шлях –
звертайтеся до Навчально-виховного комплексу «Престиж» при МАУП!
Активний, позитивний і уважний колектив завжди радий новим вихованцям.

 Наша адреса: м.Київ, б-р Вигурівський, 13-А, тел. 530-13-21

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com