Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Скорочують соціальні програми

Уряд Німеччини сьогодні має намір прийняти финансовый план на найближчі декілька років, покликаний щорічно економити близько 10 мільярдів, повідомляють місцеві ЗМІ з посиланням на джерела в колах переговорів.

Передбачається, що в результаті ухвалення пакету заходів до 2016 року бюджет заощадить близько 51 мільярда євро. На 11 мільярдів євро, зокрема, витрати держави повинні скоротитися вже в поточному 2010 році.

Економія проводитиметься декількома шляхами, один з них — скорочення державного штату. Так, як повідомляє інформагентство DPA, число держслужбовців повинне зменшитися в ФРН мінімум на 10 тисяч чоловік. Видання Spiegel повідомляє про можливі скорочення на 15 тисяч робочих місць. Таким чином, вдасться заощадити близько 800 мільйонів євро. Крім того, за інформацією DPA, чиновникам слід розрахувати на зниження зарплат на 2,5%.

Нагадаємо, економія проводитиметься і в соці­альній сфері, зокрема, буде скорочена низка соцдопомог. Так зване «бать­ків­ські допомога» (дво­річні выплаты сім’ям з маленькими дітьми) безробітним, що живуть на соціальну допомогу, виплачуватися не буде. Також зареєстровані безробітні, що довгий час знаходяться на соціальній допомозі, не зможуть розраховувати на доплати до медичної страховки і до оплати комунальних послуг.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com