Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Хочуть наш уран

Голова «Росатому» Сергій Кириєнко заявив: «В Україні сьогодні є видобуток урану. Хоча основне їх родовище, Новокостянтинівське, ще не розгорнуто, але потрібні великі гроші, і ми теоретично могли б обговорювати можливість спільної роботи з розгортання цього родовища... В Україні немає збагачення. І не буде, тому що технологія збагачення - це та сама технологія подвійного застосування, і є міжнародні норми, що забороняють її передачу в країни, які нею не володіли».

За словами голови «Росатому», в цьому випадку збагачувати уран можна на російській території.

«...Ми серйозно готові говорити про створення спільного підприємства, при якому наші українські партнери можуть стати власниками, партнерами, акціонерами одного з наших збагачувальних комбінатів», - сказав Голова «Росатому».

«На такі програми треба реагувати і не треба боятися, що це Росія. Головне, щоб країна була сильною. Якщо країна сильна, то в ній працюють такі регулятори, які можуть регулювати будь-якого інвестора», - коментував ситуацію віце-прем’єр С.Тігіпко.

Проте незалежні експерти побоюються, що оволодіння Росією родовищем, зовсім не означатиме великих інвестицій. Його використовуватимуть лише як сировинний придаток російських під­приємств, без усіляких гарантій чесного розподілу прибутків.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com