Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Опозиція не дріматиме

Народний депутат України Остап Семерак розповів студентам МАУП про діяльність опозиційного уряду

Днями, у рамках Дискусійного клубу МАУП, відбулася зустріч студентів Академії з народним депутатом України Остапом Семераком. Остап Михайлович належить до фракції БЮТ і представляє партію «Реформи і порядок», займається питаннями молоді, спорту, туризму, підготовки до футбольного чемпіонату «Євро-2012».

У ході своєї розповіді народний депутат розповідає про особливості роботи опозиційного уряду: «Сьогодні в парламенті дві фракції, які перейшли в опозицію - це БЮТ та НУ-НС. Робота опозиційного уряду спрямована на контроль та моніторинг діяльності діючого уряду».

Актуальним у ході дискусії стало питання щодо об’єднання опозиційних сил. Тож стосовно спів­праці всіх представників опозиції народний депутат зазначив: «НУ-НС – це дуже роздроблена фракція, в якій існує дуже багато центрів прийняття рішень. Тому дуже важко працювати з кожним центром Нашої України. Для об’єднання зусиль опозиційної діяльності в Україні була ініціатива створити комітет «Спасіння України», який би об’єднав і координував діяльність опозиційних політичних партій. Але цей комітет виявився неефективним, оскільки серед політичних партій існує значна конкуренція».

В кінцевому результаті своє бачення щодо об’єднання опозиції Остап Семерак прокоментував так: «Суспільство хоче побачити нових лідерів з альтернативними поглядами щодо управлінської діяльності. А коли опозиція складається з однієї сили, то це значно впливатиме на розвиток демократичних інститутів України».

Останнім часом значно зблизилися політичні взаємовідносини України з Росією. Про це свідчить і останній дводенний візит президента Російської Федерації Дмитра Медвєдєва, і питання Чорноморського флоту, і численні політичні угоди, підписані президентами обох держав. Тому, на засідання Дискусійного клубу студентів МАУП цікавила думка представника опозиції щодо розвитку російсько-українських відносин.

Остап Семерак вважає, що політика взаємовідносин між Росією та Україною сприяє зменшенню суверенітету та незалежності держави: «Замість того, щоб захищати національні інтереси України, влада торгує ними задля якихось ефемерних економічних впливів. І мені дуже не подобається така політика» - підкреслив гість Дискусійного клубу.

Яка ж позиція Російської Федерації у системі міжнародних відносин? На думку представника опозиції «своєю міжнародною політикою Росія купує зовнішній імідж та міжнародні стосунки».

Наприкінці зустрічі ректор Академії Валерій Захожай подякував гостеві за цікаву дискусію та вручив на згадку народному депутату книги видавництва МАУП.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com