Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Розплата за розкіш

В Мінфіні хочуть збільшити акциз в новому законі «Про розкіш». Міністр фінансів Федір Ярошенко повідомив, що в рамках законопроекту планується збільшити акцизний збір на нові автомобілі вартістю більше 50 тисяч євро і мотоциклів, ціна яких перевищує 10 тис. євро.

«Сьогодні акцизний збір на нові автомобілі з бензиновим двигуном об’ємом більше 3 тис. куб. см і з дизельним двигуном понад 2,5 тис. куб. см складає 1 євро за кубічний сантиметр. Передбачається збільшити акцизний збір для вказаних категорій автомобілів вартістю 50-100 тис. євро в два рази, 100-150 тис. євро — в три рази, а понад 150 тис. євро — в чотири рази. Яхти, літаки і вертольоти включать в підакцизний товар і стануть обкладати за  ставкою 10%», — пояснив Ярошенко. Крім того, згідно законопроекту Мінфіну, власники елітного житла платитимуть щорічний податок. Він буде встановлений на рівні 20 гривень за кожен кв.м площі, що перевищує 300 кв.м. Про це повідомив міністр фінансів Федір Ярошенко. Ця норма також стосуватиметься дачних, садових будинків площею понад 500 кв.м.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com