Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Вибори таки будуть

Місцеві вибори можуть відбутися через 90 днів після набуття чинності законом про держбюджет.

Про це заявив міністр юстиції Олександр Лавринович в ефірі телеканалу ICTV. «Провести вибори без бюджетного забезпечення неможливо», — підкреслив він. «Протягом останніх двох тижнів почалася інтенсивна робота над розробкою цього бюджету, який буде внесений до Верховної Ради, сподіваюся, до кінця наступного місяця», — зазначив Лавринович.

«Після цього можна відразу говорити про можливість проведення виборів. 90 днів з дня набуття чинності законом про держбюджет – це дата, з якої можна стартувати», — наголосив міністр.

Крім того, він заявив, що місцеві вибори повинні відбутися не пізніше, ніж у жовтні, повідомляє УНІАН.

«Ми реально можемо говорити про час після середини вересня, щоб не відкладати надовго. Конституційно ми маємо крайню межу, що стосується рад – це середина липня, коли остання рада провела своє перше засідання після виборів», — сказав Лавринович.

«Хоча маємо звичайно і кінець жовтня, коли останній обраний міський голова приступив до виконання своїх обов’язків – це Черкаси. Є дві дати, після яких вже жодних правових аргументів в чинному законодавстві не лишається», — наголосив міністр.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com