Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

БІЙ КОНВЕРТАМ

Кабінет Міністрів України узявся за працедавців, які платять своїм співробітникам неофіційну зарплату. Розпорядження уряду «Про затвердження плану заходів щодо детінізації доходів і відносин у сфері зайнятості населення» від 2 березня 2010 року розміщено 13 березня, на сайті Верховної Ради України.

Згідно цьомго документа, особливо пильній увазі піддаватимуться суб’єкти господарювання, які мають значні валові доходи, але офіційно виплачують заробітну плату, меншу мінімальної або на її рівні.

Уряд також зобов’язав відповідні міністерства та відомства щоквартально забезпечувати збір і аналіз інформації про фактичні витрати на оплату праці і використовувати ці дані при формуванні планів проведення перевірок суб’єктів господарювання.

Цим розпорядженням уряду також передбачено проведення щомісячного моніторингу відповідними відомствами розміру заробітної плати, заявленого в оголошенні про договір на роботу і фактичного розміру заробітної плати з використанням інформації органів державної статистики про фактичний розмір доходів, зокрема заробітної плати, отриманої з інших джерел.

Програма боротьби з тіньовими зарплатами передбачає також моніторинг середньооблікової чисельності працівників, зокрема тих, які виконують роботи за договорами цивільно-правового характеру і за яких платяться податки й збори (обов’язкові платежі).

У розпорядженні мовиться про створення регіональних, районних і міських робочих груп з питань легалізації виплати заробітної плати й зайнятості населення.

Водночас уряд має намір вивчити питання щодо недопущення взяття органами Державної податкової служби на облік рахунків платників податків, місцезнаходження яких не встановлене.

У документі наголошується, що уряд має намір проводити інформаційно-роз’яснювальну кампанію серед населення, зокрема, шляхом розміщення соціальної реклами.

Оbozrevatel

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com