Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

БОЛОНСЬКИЙ ПРОЦЕС І СТУДЕНТ

Від сесії до сесії живуть студенти весело. Ця народна мудрість свідчить про безтурботне життя студентів впродовж семестру, але під час іспитів ситуація кардинально змінюється. Можливо, раніше ця теза була вірна, але з впровадженням у вищих навчальних закладах Болонського процесу вона втратила свою актуальність.

Тепер студент мусить працювати впродовж усього семестру, а під час заліково-екзаменаційної сесії збирати плоди своєї роботи. Модульно-рейтингова система навчання стимулює нову генерацію до самостійного здобуття знань і постійного вдосконалення себе як спеціаліста.

Важко і з певними проблемами освітня система відкриває свої двері реформам, але вже бачимо перші позитивні зрушення, які не можуть залишитися не поміченими.

Підводячи підсумки заліково-екзаменаційної сесії у Білоцерківській філії МАУП було помічено, що рівень та глибина знань студентів покращилася. Навіть маючи достатню кількість балів, студенти все одно прагнули здавати іспити для покращення рейтингових оцінок. У порівнянні з минулими роками відповіді на питання білета були розкриті більш широко, з використанням влучних прикладів. Останнім часом викладачі активно використовують тестове оцінювання знань. Позитивну тенденцію висловили майже всі співробітники Філії. Проблеми у складанні сесії виникли лише у тих, хто мав велику кількість пропусків занять впродовж семестру.

Болонський процес стимулює до вдосконалення не лише студентів, а й викладачів. За словами керівництва Білоцерківської філії МАУП, значно зріс кваліфікаційний рівень педагогічного складу. У Філії регулярно проводяться засідання кафедр, метою яких є допомогти молодому спеціалісту перейняти досвід і зменшити кількість помилок у викладацькій діяльності.

 Гордістю Білоцерківської філії є викладачі від Бога з великим досвідом роботи. Це і Галина Василівна Шовкова — викладач кафедри «Економіки і менеджменту», Франя Пилипівна Матвієнко — кандидат філософських наук, доцент, завідувач кафедри «Соціально-гуманітарних дисциплін», Олександр Валентинович Потильчак — професор кафедри «Соціально-гуманітарних дисциплін», доктор історичних наук, професор. Не можу обійти своєю увагою і Володимира Павловича Руденка — заслуженого працівника освіти України, академіка, кандидата педагогічних наук, доцента, директора Білоцерківської філії МАУП. Вся ця дружня когорта прищеплює хлопцям та дівчатам потяг до навчання, любов до життя та своєї Батьківщини.

Не зважаючи на завантаженість, студенти Білоцерківської філії ведуть активне суспільне життя. Вони з задоволенням беруть участь у конкурсах, олімпіадах, виставках, акціях, що проводяться в рамках Філії, Академії, міста та області. На свята вони радують всіх бажаючих концертними програмами, де можуть проявити свої таланти.

Всесторонньо розвинута молодь, яка окрім фундаментальних знань зі своєї майбутньої професії має відкрите чуйне серце, саме такі люди є запорукою розвитку України. Наше майбутнє в їхніх руках.

Оксана Паламарчук
вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com