Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ЗАХИСТИТИ ТУНЦЯ

«Виживання червоного тунця навряд чи можливе, якщо ми не втрутимося», — наголосив єврокомісар з питань захисту довкілля Янеш Поточнік. Єврокомісар з питань рибальства Маріа Даманакі запропонувала долучити червоного тунця до переліку видів, які потребують захисту, Вашингтонської конвенції про міжнародну торгівлю дикими видами фауни і флори СITES. Представники 175 країн, які підписали документ, зустрінуться наприкінці березня в Катарі, де ухвалюватимуть рішення щодо актуалізації переліку. ЄС має виступити єдиними фронтом, бо потрібно швидше отримати згоду всіх країн ЄС щодо заборони. У межах Європейського союзу великий флот для вилову тунця є лише у Франції, Іспанії та Італії. Природозахисна організація Greenpeace вже привітала наміри Єврокомісії.

80 відсотків червоного тунця, що виловлюється у водах Середземного моря, опиняються на японському ринку у вигляді суші, кажуть екологи. За їхніми даними, ціна сягає до ста тисяч євро за одну рибину. Саме через високу комерційну цінність ця риба і опинилася на межі вимирання, наголошують екологи.            

       AP

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com