Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

КОСМІЧНА АРХЕОЛОГІЯ

У замітці, опублікованій в журналі Antiquity, археологи повідомили про сенсацію: виявлені залишки невідомої цивілізації, що існувала на межі сучасної Бразилії і Болівії.

Фахівці проаналізували супутникові фотографії регіону, доступні в рамках проекту Google Earth. Як не дивно, але завдяки вирубці лісів під сільгоспугіддя учені виявили мережу доріг протяжністю понад 250 кілометрів.

Знахідка мала дуже правильну прямокутну форму, а це вказувало на її штучне походження. За розрахунками дослідників, в цьому регіоні в період з II століття до нашої ери приблизно до XIII століття нашої ери могли проживати близько 60 тисяч чоловік.

Деякі журналісти вже поспішили охрестити знахідку «останками прототипу загадкового Ельдорадо» — країни золота і коштовних каменів, яку безуспішно розшукували конкістадори, але, варто відзначити, що самі вчені про Ельдорадо в статті не згадують.

Нагадаємо, що зовсім недавно, за допомогою тієї ж служби Google Earth, на морському дні були виявлені прямокутні сліди, які теж встигли назвати останками Атлантиди. Проте представниками Google Earth було обережно заявлено про невідому природу цих «артефактів».

Юлія Авдєєва
вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com