Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ХТО НА ЧЕРЗІ?

Економічна криза боляче вдарила по Іспанії. Поки уряд запевняє, що ситуація під контролем, окремі експерти пророкують країні «грецький сценарій».

Упродовж останніх тижнів у європейських ЗМІ циркулює інформація, що економічна трагедія слідом за Грецією загрожує й іншим європейським країнам, зокрема Іспанії, Ірландії та Португалії. На початку лютого впливове видання Financial Times навіть писало, що криза в Іспанії буде ще глибшою, ніж у Греції.

Напередодні іспанський міністр економіки Елена Салгадо особисто відвідала газету, аби розповісти, що чутки про іспанські проблеми є занадто перебільшеними. За її словами, борги Іспанії належать до найменших у Європі, а іспанська фінансова система є надзвичайно стабільною. Прем’єр-міністр Хосе Луїс Родрігес Сапатеро теж відкидає всі спекуляції. На його думку, ті, хто поширюють негативну інформацію, прагнуть «дестабілізувати євро і саботувати реформи, завдяки яким можна було б ефективніше регулювати фінансові ринки». Іспанія потерпає від економічної кризи, спочатку в країні обвалився ринок нерухомості, що поклало на лопатки будівельну галузь, потім різко зросло безробіття.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com