Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Загроза гривні

Після президентських виборів можна очікувати девальвації гривні. Таку думку висловив незалежний економічний експерт Борис Кушнірук. «Незалежно від того, хто прийде до влади — Тимошенко чи Янукович — на нас очікує падіння гривні. При цьому, якщо до влади прийде Партія регіонів, то такий розвиток подій прискориться, оскільки їхній бізнес орієнтований на експорт — це металургія, хімія...», — сказав Кушнірук.

За його словами, підприємства даних галузей будуть зацікавлені в девальвації гривні, щоб отримати додатковий прибуток. «Бізнес, орієнтований на експорт, буде зацікавлений у знеціненні гривні», — впевнений Кушнірук. Реагуючи на докір у політичній заангажованості представника від Партії регіонів Михайла Папієва, також присутнього на прес-конференції, Кушнірук наголосив, що йдеться не про те, добре або погано буде працювати уряд. «Уявіть собі, Міжнародний валютний фонд грошей не дає, та й ліміт фактично вичерпано. За рахунок чого виконувати зобов’язання? Їх можна виконувати тільки в один спосіб — включати друкарський верстат. Що б не розповідали про те, що є гроші в уряду, їх немає, це ілюзія», — сказав він.

Експерт нагадав, що в уряду є зовнішні зобов’язання, зокрема зобов’язання щодо оплати купленого газу, а також вну­трішні — виконання соціальних гарантій, зокрема виплата пенсій.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com