Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Завершився безрезультатно

Черговий раунд переговорів про постачання і транзит нафти між Білоруссю та Росією завершився безрезультатно.

Білоруська делегація відбула до Мінська, висловивши готовність продовжити переговори, повідомляє Радіо Свобода з посиланням на прес-службу уряду Білорусії. Делегацію цієї країни на переговорах очолював перший віце-прем’єр Володимир Семашко, російську делегацію — віце-прем’єр Ігор Сечин.  Мінськ покладає відповідальність за невдачу на російську сторону.

Крім того, джерело в адміністрації президента РФ повідомило, що Дмитро Медведєв сформулював пропозицію про безмитне постачання 6,3 млн. тонн російської нафти на рік до Білорусі на засіданні Вищої держради союзної держави наприкінці минулого року.

За словами співрозмовника, така пропозиція була озвучена «виходячи з особливого характеру відносин між російським і білоруським народами», повідомляє Інтерфакс.

Як відомо, напередодні президент Віктор Ющенко заявив, що Москва в питаннях постачань нафти давить на Білорусію так само, як вона намагалася натиснути на Україну в газовому питанні.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com