Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Світова економіка стабілізується

Президент Європейського центрального банку (ЄЦБ) вважає, що світова економіка поступово повертається в нормальне русло після глобального економічного спаду, передає радіо «Свобода».

Жан-Клод Тріше підтвердив тезу «поступової нормалізації глобальної економіки».

«Ми отримуємо підтвердження послідовної нормалізації ситуації в економіці і того факту, що ми перебуваємо в стадії відновлення, якщо говорити про глобальну економіку», — сказав президент ЄЦБ на прес-конференції після засідання Банку міжнародних розрахунків у Базелі.

Тріше відзначив заслуги країн, що розвиваються, які відіграють одну з головних ролей в процесі подолання світової економічної кризи. «Це багато в чому відбулося завдяки економікам, які розвиваються, що демонструє стійкість у період, який виявився найбільш важким, якщо вести мову про падіння виробництва, — сказав він. — Цілком зрозуміло, що вони зараз перебувають у більш динамічній фазі розвитку».

Тріше також нагадав про необхідність упорядкувати державні бюджети. «Ми присвятили багато часу проблемі фіскальних дисбалансів, необхідно повернутися до нормальної та стійкої фіскальної позиції в середньочасовій перспективі», — заявив Тріше.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com