Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Малятко з претензією

У надрах Aston Martin кипить робота над малолітражкою. Інженери компанії працюють над перелицьованою версією Toyota iQ, яка отримала назву Cygnet. У технічному плані Cygnet повністю копіює свого пращура: той же 1,33-літровий мотор, який працює в парі з варіатором. Зате зовнішність автомобільчика хірурги з Туманного альбіону обіцяють перекроїти грунтовніше — тут і капот з вентиляційними прорізами, і фірмова оптика, і 16-дюймові колісні диски. Інтер’єр моделі ушляхетнять вставками з червоної шкіри, а також док-станцією для всюдисущого iPod’а.

Єдине, що ретельно приховує керівництво Aston Martin — це цільова група нової моделі. Базова версія Toyota iQ з літровим мотором коштує у Великобританії 9763 фунтів стерлінгів, а за потужніший 1,33-літровий двигун доведеться доплатити 2 тисячі фунтів. За ту ж iQ, лише зі знаком Aston Martin, ділери проситимуть аж 20 тисяч фунтів. У самій компанії натякають, що спочатку Cygnet буде доступний лише тим, хто вже володіє автомобілем іменитої англійської марки, і лише потім — «простим смертним, що залишилися». Ймовірно, в Aston Martin розраховують, що малятко купуватимуть на «здачу» від дорослих моделей, причому в рік планується продавати не менше 2 тисяч Cygnet.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com