Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Грузія просить про допомогу

Віце-спікер парламенту Грузії Паата Давітая виступив із закликом до США і НАТО ввести військові кораблі в грузинські територіальні води Чорного моря.

За його словами, російські сторожові катери, які базуються в Очамчирі, мають технічну можливість зупинити великі судна. Виходячи з цього, Давітая говорить про загрозу блокування порту Поті і заявляє, що необхідно провести заходи в цьому напрямку. «Під загрозою перебуває порт Поті, який, не виключено, може виявитися заблокованим. Грузинська сторона не зможе власними силами припинити це провокаційне рішення Росії. Саме тому ми маємо звернутися до наших західних партнерів, щоб вони проконтролювали акваторію Чорного моря», — заявив Давітая. Нагадаємо, раніше начальник прикордонного управління ФСБ в Абхазії Олег Фролов повідомив, що з 7 грудня три російських прикордонних катери почнуть патрулювання в абхазьких територіальних водах. У відповідь МЗС Грузії заявило, що «розміщення РФ військових катерів в грузинських територіальних водах біля берегів Абхазії кваліфікується як піратство і ставить своєю метою посилення військового контингенту на окупованих територіях суверенної держави».

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com