Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Хто там ще постраждав?

Німеччина все ще виплачує борги по репараціях, накладених на неї за підсумками Першої світової війни, повідомило Фінансове агентство ФРН.

Так, як пише The Daily Mail, наразі сума боргу разом з відсотками становить 56 мільйонів євро, остаточно погасити всі борги по Версальському договору планується до 3 жовтня 2010 року. Відзначимо, що зазначене агентство займається врегулюванням питань державних кредитів і боргів. Спочатку відповідно до Версальського договору в числі одержувачів німецьких репарацій була і Росія, проте у 1922 році Москва відмовилася від репарацій в обмін на визнання правомірності націоналізації власності Німеччини в Росії. У 1919 році держави-переможниці вирішили, що Німеччина як компенсацію за збитки, завдані під час війни, повинна виплатити гігантську суму — 226 мільярдів марок. Пізніше ця сума була скорочена до 132 мільярдів марок. Німеччина виплатила 1,5 мільярда марок до 1952 року, проте вже через рік виплати були припинені у зв’язку з поділом країни на дві держави — ФРН і НДР. 3 жовтня 1990 року у зв’язку з приєднанням до ФРН території Західного Берліна і НДР борги знову вступили в силу. Виплатити їх планувалося протягом 20 років, тобто остаточно розплатитися за поразку у Першій світовій війні країна повинна в 2010 році.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com