Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Молодий посол з МАУП

4 грудня Україна дізналася ім’я свого Молодого Посла на перші в історії Юнацькі Олімпійські ігри, які в серпні наступного року відбудуться в Сінгапурі. За результатами загальнонаціонального голосування, яке протягом листопада тривало на сайтах Національного олімпійського комітету України та Генерального інформаційного партнера НОК «Гала-радіо», почесне право представляти нашу країну на цих унікальних стартах отримала чемпіонка та призерка Олімпійських ігор з боротьби Ірина Мерлені.

«Людина, яку було обрано обличчям українського юнацького олімпійського руху, не потребує представлення: за Ірину говорять її перемоги – на Олімпійських іграх, чемпіонатах світу та Європи. Вона талановита (і не лише в спорті), яскрава і дуже відповідальна. Приємно, що тим лідером, який поведе за собою українську молодь до ідеалів олімпізму, стала досвідчена атлетка, якій багато чого є розказати про світ спорту», – зазначив в ефірі «Гала-радіо» президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка.

«Для мене ця перемога значить чи не більше, ніж усі мої спортивні. Скажу чесно, я щаслива! Це велика честь і водночас велика відповідальність – представляти Україну на спортивному Олімпі. І я зроблю все можливе, щоб виправдати очікування кожного, хто віддав за мене голос!» – поділилася новообраний Посол І ЮОІ Ірина Мерлені.
Вже у березні на українського амбасадора чекає перше робоче засідання: разом із шефом місії з підготовки до Юнацьких Ігор-2010 посли візьмуть участь у форумі, що відбудеться в Сінгапурі під головуванням президента Міжнародного Олімпійського Комітету Жака Рогге.

Україна стала однією з 30 світових держав, які за дорученням Міжнародного Олімпійського Комітету делегуватимуть послів на І Юнацькі Олімпійські ігри. Шість кандидатів – представників українського спорту та шоу-бізнесу боролися за право стати Молодим Послом: Анна Безсонова, Роман Гонтюк та Ірина Мерлені, Олександр Останін, Інна Цимбалюк та Віталій Козловський. Молодий Посол представлятиме Україну в Сінгапурі на усіх подіях, що відбудуться в рамках І Юнацьких Олімпійських ігор, і супроводжуватиме національну збірну на цих престижних стартах. На теренах власної країни амбасадор знайомитиме її жителів і, зокрема, молодь, з культурними проектами, приуроченими до Ігор.

 

www.noc-ukr.org

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com