Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Електронна охорона

Київрада має намір розробити програму Електронна школа у закладах освіти Києва до 2010 року.

Як повідомляє Главред, питання про впровадження цієї програми депутати розглядали у понеділок, 23 листопада, на засіданні постійної комісії Київради з питань освіти і науки. Як пояснив голова комісії, депутат від Блоку Литвина Валерій Пономаренко, КМДА разом з Українською Академією Наук планує систематизувати роботу з програми, розробити критерії, за якими її рекомендують застосовувати у школах, а також розробити методику. Після цього планується впровадити програму в одній або кількох школах як експеримент. Далі планується впровадити програму в усіх школах столиці. Програма Електронна школа передбачає ведення обліку дітей, контроль за навчальним процесом з боку батьків, обмежений доступ до навчальних закладів стороннім особам, своєрідна охорона шкіл, а також буде розроблена можливість навчання через Інтернет і робота у формі дистанційного навчання.

Розробка програми буде коштувати міському бюджету близько 60-80 тисяч гривень. «До кінця 2009 року, думаю, ми зробимо цю програму, і на наступний рік заплануємо гроші на те, щоб впроваджувати її в школах», сказав Пономаренко.

Він також зазначив, що за рахунок цієї програми також планується скоротити витрати на охорону шкіл, оскільки вона обійдеться набагато дешевше, пише видання.

«Сьогодні в значній частині шкіл прибрали охорону, тому що на неї немає грошей. І це незважаючи на те, що було рішення у минулому році, що всі школи повинні охоронятися міліцією. Перестали платити — зняли охорону. І тепер це питання кожна школа вирішує, хто як може. Наприклад, за рахунок вахтера», сказав Пономаренко.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com