Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Випробують на дітях

Випробування на дітях вакцин проти грипу A/H1N1, які були визнані безпечними після того, як експерти отримали перші результати їхніх випробувань на дорослих, розпочнуться в Росії, як очікується, у понеділок, повідомила заступник міністра охорони здоров’я і соціального розвитку Вєроніка Скворцова.

Перші результати випробувань на дорослих показали безпеку вакцин, тому Росздоровнагляд видав дозвіл розпочати випробування на дітях.

За словами прес-секретаря науково-виробничого об’єднання (НВО) «Мікроген», розробника двох вакцин, Тімофея Пєшкова, вже визначено клінічні установи, на базах яких проходитимуть дослідження. Ці бази розташовані у Санкт-Петербурзі, Смоленську і Пермі.

Пєшков повідомив, що дослідження повинні початися цього тижня, але не уточнив дату початку вакцинації.

Прес-секретар групи компаній (ГК) «Петровакс», ще одного розробника двох вакцин, Ганна Грошева повідомила раніше, що вони також готові до випробувань вакцин на дітях. За її словами, розроблені вакцини «Петроваксом» випробовуватимуться у Санкт-Петербурзі у НДІ дитячих інфекцій і у Санкт-петербурзькому медичному університеті імені Павлова.

У Петербурзі, за даними Росбалт, вже зареєстровано близько сотні хворих на свинячий грип. Кількість жертв смертельної хвороби по всій Росії вже перевищила кількість жертв звичайного сезонного грипу.

В Україні ситуація поки що не така критична. Тут підтверджено лише 14 випадків захворювання і 4 летальних результати. Втім, кількість хворих і померлих від поки остаточно невідомо якої хвороби обчислюється тисячами і десятками відповідно.

Дніми до України прибули тонни ліків, які покликані вилікувати українців і у випадку захворювання на «свинячий» грип.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com