Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

У відпустку — з грошима

Київська міськадміністрація має намір просити президента України Віктора Ющенка і Кабінет міністрів вжити заходів для того, щоб на час карантину батькам дітей дошкільного віку, а також вагітним жінкам, надавався оплачувану відпустку, пише КорреспонденТ.net.

Доручення про підготовку відповідного звернення дав мер Києва Леонід Черновецький під час засідання оперативного штабу по боротьбі з поширенням епідемії грипу, який діє при Київській міській держадміністрації.

Як зазначила голова постійної комісії міськради з питань охорони здоров’я та соціального захисту, депутат Київради від Блоку Черновецького Алла Шлапак, відповідно до рішення Кабміну, з п’ятниці, 30 жовтня, введений карантин не тільки в школах і вишах, але і в дитячих садах.

Проте, як сказала Шлапак, мами не можуть перебувати з дітьми вдома із збереженням заробітної плати, а іноді роботодавці їх взагалі не відпускають з роботи навіть за власний рахунок.

«Необхідно звернутися до Кабінету міністрів з метою підготовки окремої постанови, щоб мамам і татусям, які наглядають за дітьми, які, у свою чергу, відвідують садки, і які самі не можуть перебувати вдома, були створені відповідні умови», — сказала Шлапак.

Постанова передбачає, щоб мамам на час епідемії було надано можливість отримати лікарняний або будь-який інший документ, що дозволяє залишатися з дитиною, і щоб цей документ передбачав виплату зарплати.

Крім того, Шлапак висловила думку, що КМДА може звернутися окремо і до всіх керівників під­приємств столиці з тим, щоб звільнили тимчасово від роботи вагітних жінок, яким поки що рано йти в декрет.

«Вони ходять на роботу, але перебувають у групі ризику. На час епідемії необхідно врегулювати це питання, і не чекати, коли вони захворіють, а зараз залишити їх вдома. Для цього потрібне рішення уряду», — зазначила Шлапак.

Черновецький дав доручення підготувати відповідне звернення не тільки до Кабміну, але і до президента України як гаранта Конституції.

Мер Києва на засіданні оперативного штабу по боротьбі з поширенням епідемії грипу, посилаючись на оперативну інформацію медиків, заявив, що поки що у столиці не зареєстровано випадків захворювання на грип.

30 жовтня Україна визнала третій, найвищий рівень загрози поширення епідемії грипу у країні взагалі.

У всіх навчальних закладах країни оголошено тритижневі канікули. На території дев’яти західних областей України — Івано-Франківської, Тернопільської, Львівської, Закарпатської, Чернівецької, Рівненської, Хмельницької, Вінницької, Волинської — введено карантин.

Київська міська державна адміністрація також ввела карантин у зв’язку з загостренням епідеміологічної ситуації грипу А/H1N1 у школах і вищих навчальних закладах столиці з 2 листопада до окремого розпорядження.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com