Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

«Щоб шаблі не брали»

У Білоцерківській філії МАУП відбувся святковий концерт, присвячений Дню козацтва.

Організатор заходу Оксана Паламарчук нагадала присутнім про історію козацтва, про їхній девіз -віддати життя за Бога, Вітчизну і товариша, про їхні основні риси: волю, честь і хоробрість.

На початку концерту заступник директора Білоцерківської філії МАУП Степан Данилюк привітав усіх зі святом Покрови Божої Матері, яке завжди вважалося улюбленим святом козаків. Він наголосив, що це свято й нині шанують усі українці, тому що воно об’єднує націю.

У концерті разом зі студентами брав участь вокально-хоровий колектив «Світанок», яким керує Лариса Криворот. Активними учасникам свята стали студентки: Інна Журавкіна, яка акомпанувала на фортепіано, та Оксана Полянська, яка викликала гарячі оплески своєю запальною українською полькою.

Особливо сподобалася присутнім сценка з козацького життя на Запорізькій Січі. Дружний сміх викликав епізод, коли українська дівчина-полонянка зваблює турецького султана. А потім козаки, перевдягнені в султанських полонянок з гарему, беруть його в полон. Дотепні жарти, народні пісні і яскраві українські костюми на мить перенесли присутніх у Запорізьку Січ XVI ст. з її особливим тривожним життям і своїми особливими законами честі і братерства. Це допомогли створити на сцені учасники цієї сценки — студенти 3-го і 4-го курсів.

Святковий концерт закінчився, але після нього лишився піднесений настрій і гордість за наших колишніх пращурів — козаків, які жили й на Білоцерківщині, на землі, де зараз вчаться їхні нащадки — наші нинішні студенти.

 

Таїна Братченко

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com